Τους εκπροσώπους της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. υποδέχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μαζί με τον πρόεδρο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως αντιπρόεδρος αρμόδιος για τις σχέσεις με τα εθνικά κοινοβούλια και την Επιτροπή Περιφερειών. 

Στη συνεδρίαση, η οποία συνέπεσε μεταξύ του πρώτου και δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που μαρτυρά, όπως ανέφερε, την εμπιστοσύνη των πολιτών στις πολιτικές που ακολουθούν οι κεντροδεξιές παρατάξεις.

Παράλληλα τόνισε τη σημαντικότητα αυτών των μεικτών συνεδριάσεων, αφού οι ευρωβουλευτές και τα στελέχη της αυτοδιοίκησης πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και να ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τα προβλήματα των Ευρωπαίων πολιτών. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο φαινόμενο της αποχής που παρατηρείται στις αυτοδιοικητικές εκλογές που διεξάγονται σε πολλά κράτη-μέλη αυτήν την περίοδο, ένα φαινόμενο που, όπως τόνισε, πρέπει να προβληματίσει περισσότερο, ενόψει μάλιστα και των ευρωεκλογών.

Από πλευράς του ο πρόεδρος Μάνφρεντ Βέμπερ επισήμανε τη σπουδαιότητα αυτών των συνεδριάσεων, καθώς έτσι η φωνή του ΕΛΚ μεταφέρεται δυνατά στις ευρωπαϊκές περιφέρειες και στους δήμους και ευχαρίστησε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που ηγείται αυτών των πρωτοβουλιών μέσω του χαρτοφυλακίου του.