Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και άρχισαν οι Πλεύσεις… αποχωρήσεων. Μόλις δύο μήνες κράτησε ο «μήνας του μέλιτος» ανάμεσα στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και στον Μιχάλη Χουρδάκη, βουλευτή του κόμματος στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ο βουλευτής ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία νωρίτερα είχε ενημερώσει με επιστολή της τον πρόεδρο της Βουλής ότι: «Ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας έως ότου παραδώσει την έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας που κατέχει, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, όπως του έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί». Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι λόγοι αφορούν την «εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας», η κ. Κωνσταντοπούλου όμως σε δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό της Λάρισας ανέφερε ότι ο μέχρι πρότινος βουλευτής του κόμματός της καλούσε σε υποστήριξη αυτοδιοικητικών υποψηφίων της ΝΔ.

Δεν παραδίδει την έδρα του ο Μιχάλης Χουρδάκης

Ο κ. Χουρδάκης πάντως δεν παραδίδει την έδρα του και όπως ανάρτησε στα social media: «Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας να με θέσει εκτός. Στη μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων τής -δημοκρατικά λειτουργούσας- Πλεύσης Ελευθερίας που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή». Και συνεχίζει: «Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων».

Στο κόμμα παραμένει η μητέρα του, Αρετή Παπαϊωάννου

Πάντως στο κόμμα παραμένει η μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη, Αρετή Παπαϊωάννου, που εκλέχθηκε με την Πλεύση Ελευθερίας στη Β΄ Θεσσαλονίκης. Να θυμίσουμε πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αλλάξει τα ψηφοδέλτια στη Θεσσαλονίκη, τοποθετώντας επικεφαλής στην Α΄ τον Μιχάλη Χουρδάκη, ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου είχε τερματίσει στην τελευταία θέση λαμβάνοντας 3.468 σταυρούς, και έθεσε εκτός ψηφοδελτίου την Ελένη Σαπουνίδου, η οποία είχε έρθει πρώτη με 6.788 σταυρούς. Το ίδιο έκανε και στη Β΄ Θεσσαλονίκης, καθώς τοποθέτησε κάτω από την ίδια ως πρώτη επιλαχούσα τη συμβολαιογράφο Αρετή Παπαϊωάννου, η οποία είχε έρθει δεύτερη στις εκλογές του Μαΐου λαμβάνοντας 3.293 σταυρούς και εξώθησε στην τελευταία θέση τη Νικολέττα Μπουραζάνη που είχε πάρει 3.362 σταυρούς. Σε περίπτωση που ο Μιχάλης Χουρδάκης παραδώσει την έδρα, τη θέση του θα καταλάβει η Κατερίνα Νικοπούλου.

Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Formedia TV, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Εγώ έστειλα επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής που τον ενημερώνω ότι έχει ζητηθεί από τον κύριο Χουρδάκη να παραδώσει την έδρα του. Μέχρι να το κάνει τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Η Πλεύση Ελευθερίας έχει πολύ ξεκάθαρα πει προς την κοινωνία ότι δεν κοιτάμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά, ότι κοιτάμε μπροστά. Φυσικά έχουμε τις αριστερές μας αναφορές στις αρχές μας και τις αξίες μας. Φυσικά είναι ανεπίτρεπτες οι προσκολλήσεις σε κόμματα και το λοξοδρόμισμα προς τη Δεξιά και φυσικά εγώ αυτό ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα το διαφυλάξω. Όπως επίσης θα διαφυλάξω την εύρυθμη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»