Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στην Πλεύση Ελευθερίας μετά τη διαγραφή του Μιχάλη Χουρδάκη, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σήμερα να κάνει δηλώσεις με νέες αιχμές.

Ειδικότερα, η Ζωή Κωνστνατοπούλου σε δήλωσή της σημειώνει ότι «προσωπικές ατζέντες, λοξοδρομήσεις και λοξοκοιτάγματα προς τα δεξιά δεν έχουν θέση στην Πλεύση Ελευθερίας». Οι νέες δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου έχουν σαφώς συγκεκριμένο αποδέκτη, καθώς μετά τη διαγραφή Χουρδάκη ταράχτηκαν τα νερά της Πλεύσης, με την ίδια την κ. Κωνσταντοπούλου να θέτει τα όρια και τις διαχωριστικές γραμμές για το κόμμα.

Διαβάστε επίσης: Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αυτός είναι ο λόγος που διέγραψε τον Χουρδάκη

Συγκεκριμένα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας σήμερα από το περιστύλιο της Βουλής, η οποία λόγω αυτοδιοικητικών εκλογών είναι «κλειστή», δήλωσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε τη συνοχή και το έργο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας, που είναι η μόνη που ασκεί πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

 Αιχμές Κωνσταντοπούλου για Χουρδάκη

Η ίδια, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Μ. Χουρδάκη, έκανε λόγο για «προσωπικές ατζέντες, λοξοδρομήσεις και λοξοκοιτάγματα προς τα δεξιά», συμπεριφορές οι οποίες «δεν έχουν θέση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα» της Πλεύσης Ελευθερίας.

 «Στην κοινωνία έχουμε πει καθαρά, δεν κοιτάμε ούτε Αριστερά ούτε Δεξιά, κοιτάμε μπροστά. Η Αριστερά, οι αρχές και οι αξίες της είναι αυτές που εμπνέουν τη στάση και τη δράση μας και θα τις υπερασπιστούμε μέχρι τέλους», τόνισε καταλήγοντας η Ζ. Κωνσταντοπούλου.


Το χρονικό της διαγραφής Χουρδάκη

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ενημέρωσε ότι ο Μ. Χουρδάκης «τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας έως ότου παραδώσει την έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας που κατέχει, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, όπως του έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί».

Πηγές, μάλιστα, ανέφεραν ότι ο λόγος της διαγραφής του πρώην πλέον βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας ήταν μεταξύ άλλων και οι πιθανότητες σύμπλευσης με τη Ν.Δ.


Διαβάστε επίσης:  Πλεύση Ελευθερίας: Η ανάρτηση που προκάλεσε τη διαγραφή Χουρδάκη από το κόμμα - Όλο το παρασκήνιο


Ο Μ. Χουρδάκης από την πλευρά του με ανάρτησή του στο Facebook αρνήθηκε τη σύμπλευση με τη Ν.Δ.
επισημαίνοντας:

 «Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας να με θέσει εκτός. Στη μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της -δημοκρατικά λειτουργούσας- Πλεύσης Ελευθερίας που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή. Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η Ζ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Μιχάλη Χουρδάκη να παραδώσει την έδρα, εκείνος αρνήθηκε.