Τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, για τη δεύτερη Κυριακή στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 έδωσε με ανακοίνωσή της η τέταρτη σε ψήφους υποψήφια, που δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο, Ελευθερία Τζανακούλη.

Ο Κώστας Αγοραστός συγκέντρωσε ποσοστό 41,37% την πρώτη Κυριακή στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, ενώ ο δεύτερος Δημήτρης Κουρέτας πήρε 34,11%, με αποτέλεσμα την επαναληπτική διαδικασία. Η Ελευθερία Τζανακούλη, από τη μεριά της, ήταν τέταρτη, με ποσοστό 9,49%, το οποίο μεταφράζεται σε 35.713 ψήφους, και το οποίο μπορεί να παίξει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών, ενδεχομένως και να κρίνει το αποτέλεσμα.


Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Η ανακοίνωση στήριξης της Ελευθερίας Τζανακούλη προς τον Κώστα Αγοραστό

Από την πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις περιφερειακές εκλογές βάλαμε μπροστά τις αρχές μας, τις προγραμματικές μας θέσεις και το όραμά μας για μια καλύτερη Θεσσαλία για όλους τους Θεσσαλούς.

Οι «Ενωμένοι Θεσσαλοί» πάλεψαν, καταθέτοντας προτάσεις, μιλώντας με την κοινωνία και ακούγοντας τους πολίτες. Στις πρόσφατες εκλογές οι πολίτες μίλησαν.

Τώρα, στον δεύτερο γύρο, εξετάζοντας τις θέσεις των ανθυποψηφίων μας όσον αφορά στα τρία καίρια ζητήματα που θέσαμε, διακρίναμε πως υπάρχει μια επιλογή.

Να συνταχτούμε με αυτούς που ασπάζονται τις προτάσεις μας, αυτούς που θα φέρουν τη Θεσσαλία στη θέση που ήταν πριν από τις καταστροφές.
Εκείνους που γνωρίζουν τον τρόπο και τις διαδικασίες να διεκδικήσουν περισσότερα για τους Θεσσαλούς.

Ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός μετά τις καταστροφές έδωσε το παρών, παραδέχτηκε αστοχίες και ελλείψεις. Είπε ότι έλαβε το μήνυμα.

Θεωρούμε ότι και εκείνος όπως και εμείς θέλουμε το καλό της Θεσσαλίας. Και εκείνος όπως και εμείς πιστεύουμε πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να κάνουν όσα χρειάζονται για να περάσουμε από την ανασυγκρότηση στην ανάπτυξη.

Σήμερα, εχθροί μας είναι τα προβλήματα.

Η επόμενη μέρα μάς βρίσκει ενωμένους μαζί με όλους τους πολίτες.

«Ενωμένοι Θεσσαλοί»

Επιβεβαίωση του powergame και του Big Mouth

Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της ενημερωμένης στήλης Big Mouth του Powergame.gr, που έγραψε:«Ζεστά έχει πάρει την υπόθεση του δεύτερου γύρου ο πρόεδρος Μητσοτάκης, αν κρίνω από το γεγονός ότι αύριο θα βρεθεί σε Έβρο και Θεσσαλία, προκειμένου να στηρίξει τους εκλεκτούς της Ν.Δ. Μέτιο και Αγοραστό αντίστοιχα. Με αφορμή τις πρωθυπουργικές επισκέψεις, έμαθα και για κάτι δημοσκοπήσεις που έχουν «τρέξει» στις συγκεκριμένες περιφέρειες. Όπως φαίνεται, οι δύο περιφερειάρχες (και εκ νέου υποψήφιοι) συγκεντρώνουν όλες τις προϋποθέσεις για να κόψουν πρώτοι το νήμα το βράδυ της Κυριακής. Συγκεκριμένα, και σε ό,τι αφορά τον Αγοραστό, πληροφορούμαι ότι δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να έχουμε εξελίξεις στο εσωκομματικό μέτωπο με την Τζανακούλη».