Με μια αιχμηρή ανάρτηση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ρίχνει το δικό του εσωκομματικό «καρφί» στον Στέφανο Κασσελάκη για την ομιλία του στον ΣΕΒ. Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η παρουσία και η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην συνέλευση του ΣΕΒ, εξακολουθούν στο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να κάνει την δική του κριτική στις απόψεις που εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης για την οικονομία.

Ειδικότερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτησή του στο Facebook κάνει κάποιες… διευκρινίσεις σχετικά με την ομιλία του κ. Κασσελάκη, τις οποίες προφανώς εννοεί ότι θα έπρεπε να τις γνωρίζει ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  Με αφορμή την απονομή του βραβείου Νόμπελ για την Οικονομία στην Claudia Goldin, για τη συνεισφορά της στην έρευνα σχετικά με τη συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό και τις αμοιβές τους, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνει ότι «η ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων δεν μπορεί να βασίζεται ούτε στην ελπίδα ότι το κεφάλαιο θα δρα υπέρ της ισότητας, ούτε στη "συνεργασία" των εργαζομένων – αυτό δεν δούλεψε στο παρελθόν, δεν θα δουλέψει ούτε στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης: Η εκδίκηση του Νίκου Παππά απέναντι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο - ''Καπάρωσε'' τη θέση του τομεάρχη Οικονομικών

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης, στην ομιλία του στον ΣΕΒ είχε πει μεταξύ άλλων: «Η σύγχρονη Αριστερά αναγνωρίζει το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Η λέξη “κεφάλαιο” δεν είναι λέξη προς δαιμονοποίηση. Και η λέξη “εργασία” πρέπει να είναι προτροπή για “συνεργασία”, για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο οποίο οι εργαζόμενοι συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη της επιχείρησης».

Δείτε την ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

Πριν από τρεις μέρες ανακοινώθηκε το βραβείο Νόμπελ στα οικονομικά. Απονεμήθηκε στην Claudia Goldin, για τη συνεισφορά...

Δημοσιεύτηκε από Ευκλείδης Τσακαλώτος στις Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023