Βαδίζοντας προς τη δεύτερη κάλπη της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, είναι διάχυτη η αίσθηση πως, τουλάχιστον, στον Δήμο Ιλίου, είναι ίσως οι πιο κρίσιμες εκλογές όλων των ετών, εκείνες που θα καθορίσουν την πορεία του τόπου μας για την επόμενη πενταετία. Μια πορεία που βρίσκεται σταθερά στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου και δεν έχει την πολυτέλεια να παλινδρομήσει.

Η πρώτη κάλπη έκρινε ποιον θέλουν οι πολίτες του Ιλίου να κυβερνήσει, η δεύτερη με ποιο τρόπο θα διοικήσει. Για αυτό και το κριτήριο της αναμέτρησης της Κυριακής 15 Οκτωβρίου, πρέπει να είναι βασισμένο σε προγράμματα και θέσεις. Το δικό μας πρόγραμμα αντικατοπτρίζει, με τρόπο συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, το όραμα που είχαμε, έχουμε και θα έχουμε για το Ίλιον. Ανάμεσα στις δεσμεύσεις και τις διεκδικήσεις μας δεν υπάρχουν ασάφειες, αοριστολογίες, γενικολογίες.

Στη δική μας παράταξη εργαζόμαστε χρόνια για έναν Δήμο ανοιχτό, σύγχρονο και ανθρώπινο, ουσιαστικό συμπαραστάτη όλων των πολιτών, που διαθέτει ισότητα, αξιοκρατία και αξιοπιστία. Στη δική μας παράταξη εργαζόμαστε χρόνια με συνέπεια λόγων και έργων, σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, δικαιοσύνη και διαφάνεια σε κάθε επίπεδο. Με οδηγό την εμπειρία και πυξίδα τη γνώση μας. Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και τιμούμε το συμβόλαιο τιμής που έχουμε υπογράψει με τους πολίτες του Ιλίου. Για αυτό και τολμάμε να λογοδοτούμε δημόσια σε εκείνους, καταθέτοντας τι λέγαμε το 2019 και τι κάναμε μέχρι σήμερα.

Το μεγάλο δίλημμα στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής είναι αν θα συνεχίσουμε να προχωράμε με γενναία και τολμηρά βήματα μπροστά ή θα οπισθοδρομήσουμε. Αν θα κατοχυρώσουμε όλα όσα, στην πράξη, έχουμε επιτύχει ή θα γυρίσουμε τις ασκήσεις επί χάρτου. Αν θα πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα ή θα συνεχίσουμε να πλέουμε στα ήρεμα νερά της ασφάλειας, της προόδου και της ανάπτυξης.

Το μεγάλο δίλημμα της ερχόμενης Κυριακής είναι αν θα εξακολουθήσει ο Δήμος να διαθέτει εξωστρέφεια, ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με τους δημότες, ψηφιακή ανάπτυξη, εμβληματικά έργα, οργάνωση, σταθερότητα ή αν θα πορευτεί στο τιμόνι του με ανθρώπους που δεν έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα, εμπειρία, γνώση και κατάλληλη κατάρτιση για να διαχειριστούν νευραλγικούς τομείς του δήμου.

Το μεγάλο διακύβευμα είναι αν την επομένη θα υπάρχει μια έμπειρη και ταυτόχρονα ανανεωμένη ομάδα για να διαχειριστεί το μεγάλο έργο που έχει ήδη δρομολογηθεί για την επόμενη πενταετία και θα αλλάξει την εικόνα της πόλης.

Το μεγάλο διακύβευμα της ερχόμενης Κυριακής είναι αν οι πολίτες θα επιβραβεύσουν ανέφικτες υποσχέσεις και αόριστες πολιτικές σε ζητήματα που η πολιτεία έχει, από καιρό, ξεκαθαρίσει ή αν θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να τους κοιτάμε στα μάτια, γιατί ο δικός μας δρόμος είναι η αλήθεια και η ειλικρίνεια. Είναι η ευθύνη απέναντι στην πόλη και στον κάθε κάτοικο ξεχωριστά. Είναι η ευθύνη που εκπροσωπεί μια παράταξη, η οποία έρχεται από μακριά και πάει πολύ μακριά. Είναι η ευθύνη ενός δημάρχου που ξυπνάει την πόλη το πρωί και το βράδυ την βάζει για ύπνο.

Βαδίζοντας προς την κάλπη της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, καλούμε τους πολίτες να μην απέχουν, να ψηφίσουν, να δηλώσουν παρόντες. Το μέλλον του Ιλίου εξαρτάται από τις επιλογές μας σήμερα. Ας είναι αυτές οι επιλογές το όχημα που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια, σιγουριά, σοβαρότητα και ηρεμία στην επόμενη μέρα και τα επόμενα χρόνια.