Ο εταίρος της ΕΥ Ελλάδος και πρώην Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης επιλέχθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως στους τομείς της Επιχειρησιακής Έρευνας και της Τεχνητής Νοημοσύνης, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε από ομάδα καθηγητών του φημισμένου πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ.

Η έρευνα αναφέρεται στους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως βάσει του αντίκτυπου του ερευνητικού έργου τους διεθνώς μέχρι το 2023. H αξιολόγηση των επιστημόνων βασίστηκε στις αναφορές που έλαβε το ερευνητικό έργο τους στους τομείς που δραστηριοποιούνται σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus σε ένα σύνολο 22 επιστημονικών πεδίων και 174 υποπεδίων.

Εκτός του κ. Ταραντίλη Χρήστου, τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που διακρίθηκαν και αναφέρονται στη λίστα είναι οι: Σπινέλλης Διομήδης, Καρλής Δημήτρης, Ξεπαπαδέας Αναστάσιος, Κουτσόπουλος Ιορδάνης, Καβουσανός Εμμανουήλ, Γκρίτζαλης Δημήτριος, Σύρης Βασίλειος, Τουμπής Σταύρος, Πολύζος Γεώργιος,, Λάππας Θεόδωρος, Καλογεράκη Βάνα.