Το αποτέλεσμα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών κλήθηκε να σχολιάσει μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης

Αναφερόμενος στο χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, ο Θάνος Πλεύρης παραδέχθηκε πως «δεν ήταν καλή μέρα για τη ΝΔ».
Θάνος Πλεύρης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως όπου υπήρχε «αντάρτης» υποψήφιος δεν κατέστη εφικτό να πειστούν οι πολίτες να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία.

Σχτικά με τον δήμο Αθηναίων, ο Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε πως ο Κώστας Μπακογιάννης είναι από τους καλούς δημάρχους που πέρασαν από την Αθήνα.

Για τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως ήταν υποψήφιος χωρίς έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά και κατάφερε να συσπειρώσει την αντιπολίτευση.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θάνου Πλεύρη στα Παραπολιτικά 90,1

Κληθείς να σχολιάσει τις επιδόσεις της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Χθες δεν ήταν καλή ημέρα για τη ΝΔ. Στο σύνολο οι αυτοδιοικητικές δείχνουν ότι η ΝΔ παραμένει η πρώτη πολιτική δύναμη και στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην αυτοδιοίκηση είναι βέβαιο όμως ότι ο δεύτερος γύρος έδειξε ότι αφενός όπου υπήρχε αντάρτης πλην της περίπτωσης της Πελοποννήσου δεν καταφέραμε να πείσουμε τους πολίτες να ψηφήσουν άρα αυτό πρέπει να το αποδώσουμε και ως ένα πολιτικό μήνυμα αλλά τέλος πάντων εκεί μπορώ να πω ότι είναι σχετικά ανώδυνο για τη ΝΔ όμως υπήρχαν και οι περιοχές όπως ήταν η περιοχή της Θεσσαλίας όπου είχε και έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, βέβαια λόγω και ιδιαιτέρων συνθηκών. Στη Θεσσαλία προφανώς αποτυπώθηκε και μια διαμαρτυρία των πολιτών τόσο τον κ. Αγοραστό όσο και στους χειρισμούς μας ως κυβέρνηση. Για μένα οπωσδήποτε θεωρώ ότι είναι μεγάλη η ήττα μας στο δήμο της Αθήνας

Αναφορικά με το δήμο της Αθήνας

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Πιστεύω ότι ο Κώστας Μπακογιάννης είναι από τους πολύ καλούς δημάρχους που πέρασαν.

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Ο κ. Δούκας ακριβώς επειδή δεν είχε πολύ έντονα κομματικά χαρακτηριστικά μπόρεσε να συσπειρώσει συνολικά την αντιπολίτευση. Δηλαδή κατά την εκτίμησή μου αν το πρόσωπο αυτό ήταν ένα πρόσωπο με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά δεν θα μπορούσε να συγκεντρώσει όλη την αντιπολίτευση.

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Εγώ πιστεύω ότι ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν καλός δήμαρχος , μπορεί τα φώτα να πέφτουν στον περίπατο αλλά έχει γίνει τεράστια δουλειά σε πολλές γειτονιές της Αθήνας που μακάρι να τη συνεχίσει ο κ. Δούκας όμως πρέπει να δούμε και το πολιτικό μήνυμα. Προφανώς οι νεοδημοκράτες συνολικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ στήριξαν και παραμένει η ΝΔ η πρώτη δύναμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης και αυτό φάνηκε γιατί τα πολιτικά μηνύματα βγαίνουν από τον πρώτο γύρο, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το 41,5% του κ. Μπακογιάννη, αλλά φάνηκε ότι αντίστοιχα θέλουνε να δώσουν και ένα μήνυμα που μπορεί να συνδυάζεται και με το κομμάτι της διαχείρισης των κρίσεων του τριμήνου. Δεν πρέπει να το φοβηθούμε όλο αυτό. Στη Θεσσαλία λόγου χάρη έχει σίγουρα και αυτό το στίγμα δεν μπορούμε να το παραγνωρίσουμε γιατί αν δεν είχε μεσολαβήσει αυτή η καταστροφή της Θεσσαλίας τα ποσοστά του Αγοραστού θα ήταν ποσοστά Τζιτζικώστα.

Για τον κ. Αρναουτάκη

Θ.ΠΛΕΥΡΗΣ: Δεν είπε κανείς ότι ο κ. Αρναουτάκης δεν είναι και δεν προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά το ότι έρχεται η ΝΔ και τον επιλέγει δείχνει ακριβώς το στίγμα που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι όπου είναι καλοί περιφερειάρχες πρέπει να στηριχτούν. Δεν ερχόμαστε και λέμε βάλτε μας τις ψήφους της Κρήτης να τις υπολογίσουμε στις ψήφους της ΝΔ αλλά η επιλογή της ΝΔ να μην κατεβάσει και να στηρίξει έναν πετυχημένο περιφερειάρχη δείχνει ότι ο στόχος μας δεν ήταν να βάψουμε το χάρτη γαλάζιο αλλά να έχουμε περιφερειάρχες που θα κάνουν τη δουλειά. Εγώ πιστεύω ότι στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών υπήρξε μια λογική των ψηφοφόρων να μας δώσουν ένα μήνυμα ότι «είστε κυρίαρχοι, σας εμπιστεύομαι, ειδικά τον Πρωθυπουργό τον εμπιστεύομαι αλλά θέλω να πάρετε και μερικά πολιτικά μηνύματα». Πολύ σωστά το έθεσε ο Πρωθυπουργός ο οποίος είπε ότι θα πάρουμε τα πολιτικά μηνύματα, ότι πρέπει να είμαστε καλά στέρεοι στη γη, όλα αυτά δείχνουν ότι δεν αξιολογούμε ως ουδέτερο το αποτέλεσμα. Παραμένουμε κυρίαρχη δύναμη αλλά και ο κόσμος θέλει να μας δώσει κάποια μηνύματα που πρέπει να τα λάβουμε γρήγορα.