«Ελπίζω να γίνει debate μεταξύ των υποψηφίων με περισσότερο διαλογικό τρόπο», είπε στα Παραπολιτικά 90,1  και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες νωρίς;» με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκης ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθήνα Τώρα», Χάρης Δούκας.

Είπε πως η Αθήνα χρειάζεται μια αλλαγή κατεύθυνσης σε περιβαλλοντικά θέματα καθώς η ποιότητα του αέρα δεν είναι καλή. Επισήμανε την ανάγκη να μπει περισσότερο πράσινο στην πόλη.

Σημείωσε πως είναι σημαντική η ασφάλεια. Σε ό,τι αφορά το Μεγάλο Περίπατο τόνισε πως δεν δημιούργησε μια προστιθέμενη αξία. Τόνισε πως στόχος είναι η ανατροπή της σημερινής δημοτικής αρχής και εκτίμησε πως θα υπάρξει δεύτερος γύρος.
Αναλυτικά η συνέντευξη

Ερωτηθείς αν θα γίνει debate για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Ελπίζω να γίνει, είχα στείλει επιστολή στον κ. Ζούλα, είχαν αποδεχτεί αμέσως όλοι οι συνυποψήφιοι μου του συνταγματικού τόξου και είχαμε πριν δύο μέρες μια επιστολή από τον κ. Ζούλα ότι θα γίνει με περισσότερο διαλογικό τρόπο.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο να τον ψηφίσουν οι Αθηναίοι

Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Η Αθήνα χρειάζεται μια αλλαγή κατεύθυνσης στα θέματα τα περιβαλλοντικά. Είναι μια πόλη περιβαλλοντικά πάρα πολύ σκληρή με χαμηλή ποιότητα αέρα είναι δηλαδή μια πόλη όπου είναι στις χαμηλότερες θέσεις όσον αφορά τον αέρα που εισπνέουμε για αυτό και πρέπει να δώσουμε και πάρα πολύ πράσινο στην πόλη. Ο δεύτερος λόγος η ασφάλεια που είναι πάρα πολύ σημαντική.

Αναφορικά με το μεγάλο περίπατο

Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Ο μεγάλος περίπατος ήταν ένα έργο βιτρίνας που ούτε και βιτρίνα ήταν τελικά το οποίο δεν έδωσε τίποτα, στο χθες μας γύρισε γιατί εγινε μια μικρή διαπλάτυνση. Ήταν ένας δρόμος ο οποίος ήταν ήδη όμορφος και είχε πεζοδρόμια και για τρία και πλέον χρόνια ήταν μια απίστευτη ταλαιπωρία οποία τελικά δεν δημιούργησε προστιθέμενη αξία.

Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Στόχος μας είναι η ανατροπή της σημερινής δημοτικής αρχής και αυτή μπορεί να γίνει με δύο βήματα, πρώτο βήμα να πάμε δεύτερη Κυριακή και δεύτερο βήμα ολική ανατροπή.

Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Από τον κόσμο βλέπω ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος διότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα, δεν έχει χρόνο για χάσιμο άλλο η Αθήνα, έχει μείνει πάρα πολύ πίσω.

Για τις πολιτικές συγκλίσεις

Χ.ΔΟΥΚΑΣ: Θα αποφασίσουν οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες και ότι καλό είναι επειδή δεν θέλουμε να είναι τρίτος γύρος πολιτικών εκλογών αλλά μια αυτοδιοικητική προσέγγιση να αποφασίσουμε τις συγκλίσεις, τις συμμαχίες και τις συνεργασίες σε επίπεδο γειτονιάς όχι σε επίπεδο κορυφής μέσα από τις προτάσεις και τις θέσεις μας.