Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/10) η συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, με τον Τούρκο ομόλογό του, πρέσβη Μπουράκ Ακτσαπάρ, με αντικείμενο τη θετική ατζέντα συνεργασίας για τα ελληνοτουρκικά.

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι αντικείμενο της συνάντησης ήταν η θετική ατζέντα συνεργασίας για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κλίμα της συνάντησης ήταν καλό και συζητήθηκαν σε εποικοδομητικό κλίμα όλα τα ζητήματα της θετικής ατζέντας για τα ελληνοτουρκικά.

Ελληνοτουρκικά: Τι συζήτησαν οι δύο υφυπουργοί

Οι δύο υφυπουργοί -Κώστας Φραγκογιάννης και Μπουράκ Ακτσαπάρ- συζήτησαν για τη θετική ατζέντα και την αναζήτηση πεδίων συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, των μεταφορών, της υγείας και του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, συζητήθηκαν η εκπαίδευση και οι κοινωνικές επαφές. Ο πήχης είναι χαμηλός, ενώ η συζήτηση για την υφαλοκρηπίδα μετατέθηκε για το 2024.

Ο στόχος της συζήτησης για τη θετική ατζέντα ήταν να υπάρξει προετοιμασία ώστε μέχρι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) στις 7 Δεκεμβρίου να έχει ωριμάσει η υπογραφή τριών, ίσως και τεσσάρων συμφωνιών συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου και του τουρισμού.

Δείτε εικόνες: 

ellinotourkika_sinantisi_ifipoyrgon1
ellinotourkika_sinantisi_ifipoyrgon2
ellinotourkika_sinantisi_ifipoyrgon3
ellinotourkika_sinantisi_ifipoyrgon4