Μακριά από τα  σενάρια συγχώνευσης ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο Πάνος Σκουρλέτης, την ώρα που η προσπάθεια της Κουμουνδούρου και του Στέφανου Κασσελάκη είναι προς διαφορετική κατεύθυνση.

Ειδικότερα, ο κ. Πάνος Σκουρλέτες δήλωσε «εντελώς αντίθετος» στη συγχώνευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και τη νίκη του Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων.

Μιλώντας στο Talk Radio 98.9, ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε τα αποτελέσματα των επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και ανέφερε ότι «το προφανές από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, είναι ότι τα αποτελέσματα συνιστούν ένα ισχυρό χτύπημα στην κυβερνητική αλαζονεία και τους εκβιασμούς». 

Διαβάστε επίσης: Ο Ανδρουλάκης βάζει "φρένο" στα σενάρια συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ - Η δήλωση Παπανδρέου που έβαλε φωτιά

Ο κ. Σκουρλέτης εξήγησε μεταξύ άλλων ότι είναι υπέρ της συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων, ωστόσο λέει κατηγορηματικό «όχι» στη συγχώνευσή τους. 

 «Είναι άλλο η συγκρότηση αριστερών και προοδευτικών συμμαχιών, και άλλο η συγχώνευση και μετάλλαξη της Αριστεράς σε έναν ενιαίο φορέα με την Κεντροαριστερά. Απέναντι σε αυτήν την άποψη είμαι εντελώς αντίθετος», απάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης, κληθείς να σχολιάσεις τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, μετά τη νίκη του Χάρη Δούκα.

 «Αν το ζητούμενο είναι να διαμορφωθούν οι όροι μιας εναλλακτικής, μελλοντικής διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ, αυτό θέλει προϋποθέσεις και όρους, είναι κάτι που στις προηγούμενες εκλογές δεν πετύχαμε», συμπλήρωσε ο Πάνος Σκουρλέτης και δήλωσε ότι «από τότε που δώσαμε στη διεύρυνση του χώρου μας, την προοπτική της εγκατάλειψης της Αριστεράς, άρχισε η συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ».

 «Είχαμε μια μεγάλη αποχή, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κρατήσουμε, είναι μια πολιτική κρίση. Από κει και πέρα υπήρξε ένα αντικυβερνητικό μήνυμα, παρ’ όλα αυτά είχαμε σε πολλές περιοχές συσπείρωση», σημείωσε επίσης ο κ. Σκουρλέτης.

Στη γραμμή Σκουρλέτη και στελέχη του... ΠΑΣΟΚ

Τα σενάρια  ωστόσο για συγχώνευση των δυο κομμάτων μπορεί να υποστηρίζονται από την Κουμουνδούρου ως ένα μέρος και να γίνονται τα πρώτα ανοίγματα από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο στην γραμμή Σκουρλέτη εμφανίζονται και στελέχη από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.


Ειδικότερα, εκτός από τον ίδιο τον πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη κι άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνούν με την σκέψη για συγχώνευση. Η εικόνα ∆ούκα και Ζαχαριάδη, να δίνουν τα χέρια απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, άνοιξε σχετικές συζητήσεις για το ενδεχόµενο η συνεργασία αυτή να είναι η αρχή για µια ευρύτερη συµπόρευση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Τα σενάρια περί συνεργασιών όµως καταρρίφθηκαν γρήγορα από τη Χαριλάου Τρικούπη, µε τους εκπροσώπους του κόµµατος να τονίζουν ότι η αυτόνοµη πορεία είναι µονόδροµος, όπως και ο στόχος το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόµµα µέχρι τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΟΚ: Σενάρια περί συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ “άνοιξε” η νίκη Χάρη Δούκα στην Αθήνα - Τι λένε στη Χαριλάου Τρικούπη

Μάλιστα δεν έκρυβαν ότι σε περίπτωση που γινόταν το αντίθετο, δηλαδή περνούσε ο Ζαχαριάδης στον δεύτερο γύρο, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ δεν θα έδινε την ανάλογη στήριξη και θα προέτρεπε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Κάπως έτσι το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από τις αυτοδιοικητικές µε κέρδη αλλά και µε ζημιές, µε τον ίδιο στόχο, να επικρατήσει στην Κεντροαριστερά, αλλά µε τα µαθηµατικά να µη δικαιολογούν τους πανηγυρισµούς του προέδρου του.