Τους ισχυρούς δεσμούς της Νέας Δημοκρατίας με την τοπική αυτοδιοίκηση επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα και του β’ γύρου των περιφερειακών εκλογών

Καθαρή νίκη πέτυχε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Ιωάννης Τρεπεκλής, ανεξάρτητος του κεντροδεξιού χώρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ιόνια Εποχή» με ποσοστό 65%, έναντι της Ρόδης Κράτσα («Ιόνιο Δυνατά! Κάθε νησί ψηλά») που συγκεντρώνει το 35% των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Η Ρόδη Κράτσα, την οποία υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία, βρισκόταν στο τιμόνι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από το 2019. Η συμμετοχή των εκλογέων ήταν εξαιρετικά χαμηλή και άγγιξε μόλις το 29,5% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πώς ο Πτωχός πήρε το ντέρμπι της Πελοποννήσου από τον Τατούλη

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς έχασε η Ρόδη Κράτσα

Ωστόσο, βαρύνουσα σημασία στη νίκη του κ. Τρεπεκλή είχε η τοποθέτηση των ψηφοφόρων των υποψηφίων που αποκλείστηκαν από τον β' γύρο των περιφερειακών εκλογών (Γαλιατσάτος Θόδωρος, Μπαλού Αλεξάνδρα, Δρυ Μαρία). Όσοι αποφάσισαν να πάνε και να ψηφίσουν δεν επέλεξαν να στηρίξουν την κ. Κράτσα αλλά τον αντίπαλό της. Ωστόσο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παραμένει «γαλάζια», αφού ο κ. Τρεπεκλής έχει αναφορά στην κεντροδεξιά παράταξη και έχει διατελέσει δήμαρχος Κερκυραίων με τη στήριξη της ΝΔ.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Κυρίαρχη η ΝΔ αλλά "λαβωμένη" - Κέρδισε 8 από τις 13 Περιφέρειες - Πλειοψηφούν οι κεντροδεξιοί δήμαρχοι

Τα Ιόνια Νησιά είναι μια Περιφέρεια με πολλές ανισομέρειες και διαφορετικούς παραγωγικούς προσανατολισμούς, με τους πολίτες που κατοικούν εκεί να περιμένουν να δοθεί λύση στα προβλήματά τους από τη νέα περιφερειακή Αρχή και την κοινοτική χρηματοδότηση, που αναμένεται να «τρέξει» την επόμενη εξα ετία και να γεμίσει τα περιφερειακά ταμεία.