Την ύπαρξη ενιαίου ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές πρότεινε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, στον απόηχο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Επεσήμανα την ανάγκη για μία πολύ στενή συνεργασία και συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα, εάν τα δύο κόμματα δεν είναι σε θέση να προχωρήσουν σε μεγάλα βήματα προκειμένου να ικανοποιήσουν το μήνυμα που εστάλη από τον προοδευτικό κόσμο της χώρας στον β’ γύρο, είναι άξια της μοίρας τους», είπε αρχικά ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τα προοδευτικά ψηφοδέλτια.

*Διαβάστε εδώ: ''Βόμβα'' Σπίρτζη στα Παραπολιτικά 90,1: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορούν να ενοποιηθούν για τις ευρωεκλογές


Χρήστος Σπίρτζης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την επιλογή να στηρίξει όπου υπήρχε προοδευτικό ψηφοδέλτιο στις αυτοδιοικητικές εκλογές

«Καλό είναι να μη γίνεται ένας ανταγωνισμός σε ποιον ανήκει ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης, γιατί τις περισσότερες φορές συνήθως καπελώνουν αυτούς τους ανθρώπους», επισήμανε.

«Δεν μιλάμε για το εάν κάποιος είναι καλός δήμαρχος ή όχι, εδώ λέμε ποια κόμματα στήριξαν στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κάποιες επιλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την επιλογή να στηρίξει όπου υπήρχε προοδευτικό ψηφοδέλτιο που δεν είχε τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η Αθήνα άλλαξε σελίδα με την εκλογή του Χάρη Δούκα στη θέση του δημάρχου, «αλλά δεν σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ με 14% στην Αθήνα θα πανηγυρίζει. Δεν δίνει διέξοδο για τον δεύτερο μεγάλο δημοκρατικό πόλο στη χώρα μας», σημείωσε.

Ο κ. Σπίρτζης πρότεινε πως ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να έχουν κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές, καθώς, όπως είπε, δεν βλέπει να υπάρχουν μεγάλες αποκλίνουσες απόψεις σε μία σειρά ζητημάτων.

«Στις ευρωεκλογές διακυβεύεται ότι έχουμε μία Ευρώπη που δεν έχει στρατηγική, έχει γίνει έρμαιο άλλων χωρών και υπερδυνάμεων. Διακυβεύεται η πορεία της Ευρώπης σε σχέση με το κοινωνικό κράτος και το τραπεζικό σύστημα», τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης.