Στις αυτοδιοικητικές εκλογές υπήρξε μια αντίδραση προοδευτικών πολιτών που έφερε ανατροπές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

Είπε πως δεν είναι τραγικό να ξεκινήσει ένας διάλογος επί προγραμματικών συγκλήσεων.

Εκτίμησε πως δεν είναι εφικτό ένα κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές

Χ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Εμείς δεν πανηγυρίζουμε, εμείς αναγνωρίζουμε και αποτυπώνουμε ότι υπήρξε για πρώτη φορά μια συγκροτημένη αντίδραση μιας πλειοψηφίας προοδευτικών πολιτών που έφεραν ανατροπές.

Χ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Η επόμενη μέρα είναι ότι στο κομμάτι της αυτοδιοίκησης μπορεί να υπάρξει υβρίδιο, δοκιμασία, πεδίο πραγματικής εκτίμησης το τι μπορεί να σημαίνει η συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων για τη ζωή των πολιτών. Μετά από αυτή η συζήτηση και με τους όρους των πρώτων αποτελεσμάτων, από τον Γενάρη μέχρι τον Μάιο θα δούμε αποτελέσματα από αυτή τη συνεργασία το να ξεκινήσει ένας διάλογος επί προγραμματικών συγκλίσεων δεν είναι και του θανατά. Συζήτηση επί προγραμματικών συγκλίσεων οι οποίες θα βρίσκουν αντίκτυπο και θα αντιστοιχίζονται στη Βουλή, στα δημοτικά συμβούλια, στα περιφερειακά συμβούλια.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Σπίρτζη για κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ

Χ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Έχει δρόμο, δεν ξέρω αν είναι εφικτό αλλά δεν είναι και το άπαν.

Ερωτηθείς αν είναι πιο κοντά στην άποψη του κ. Παπανδρέου ή στην άποψη του κ. Ανδρουλάκη

Χ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Αν κάποιος θέλει να είναι ρεαλιστής και υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να είναι πιο κοντά στην άποψη του Γ. Παπανδρέου αλλά δεν μου πέφτει λόγος.

Χ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Αυτή τη στιγμή δεν προέχει η επιθυμία των κομμάτων να περιχαρακώσουν τις δυνάμεις τους, αυτό που προέχει για ένα πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται και ακολουθούν και άλλοι με τις πολιτικές Μητσοτάκη είναι να αλλάξει η κυβέρνηση. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να βρεθούν συγκλίσεις από αυτό που αποτυπώθηκε και προχθές ότι υπάρχει προοδευτικός χώρος πέραν του 40% για να ανατρέψει την κυβέρνηση. Αυτό μας ενώνει.