Εξουσιοδότηση εν λευκώ έχει λάβει ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από τον ίδιον τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να προχωρά τάχιστα σε αποτελεσματικές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις, όταν προκύπτουν προβλήματα, τα οποία έχουν σχέση με την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, την οποία παραχώρησε χθες (16/10) από την έδρα της διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης, δηλαδή μία ημέρα πριν ο ίδιος αποπέμψει τη διοίκηση του νοσοκομείου του Ηρακλείου Κρήτης «Βενιζέλειο», με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, τα οποία αντιμετωπίζει το ίδρυμα.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό»

«Μας ανέθεσαν την ευθύνη να δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις χωρίς καθυστερήσεις. Μας ανέθεσαν αυτή την ευθύνη για να βελτιώσουμε τη ζωή τους. Αυτή την ευθύνη την αναλαμβάνω πλήρως ως αρμόδιος Υπουργός ζητώντας κατ' αρχάς συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν με τις αναβολές των χειρουργείων. Αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Έχουμε τη βούληση και τη γνώση να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, για να στηρίξουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που κάνει τη δουλειά του, ώστε με αξιοπρέπεια να λύνουν τα θέματα υγείας των πολιτών. Δουλεύουμε για να αναβαθμίσουμε το ΕΣΥ σε ολόκληρη τη χώρα μας. Κανένας πολίτης, τη στιγμή της ανάγκης δεν θα είναι μόνος του. Κανένα στέλεχος, γιατρός, νοσηλευτής που κάνει τη δουλειά του δεν θα εμποδίζεται από νοοτροπίες του χθες. Δουλεύουμε για να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις ζωές όλων και δεν θα σταματήσουμε εάν δεν το πετύχουμε σε κάθε γωνιά της χώρας».

Διαβάστε ακόμα: Υπουργείο Υγείας: Ο Χρυσοχοΐδης έπαυσε τη διοίκηση και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι κύριος στόχος είναι να αντιμετωπίζεται άμεσα ό,τι προκύπτει, προς όφελος τόσο των νοσηλευομένων ασθενών όσο και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επίλυση του προβλήματος στο «Βενιζέλειο». Τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης:

«Δεν θα επιτρέψω καμία ολιγωρία σε κανέναν, ούτε παρέκκλιση από τις εντολές, οι οποίες δόθηκαν στο πλαίσιο της εφαρμογής όλων αυτών».