Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, η απόφαση ελήφθη καθώς οι συνθήκες ασφαλείας δεν επιτρέπουν το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ισραήλ.

Ο φόβος μετά τον Όλαφ Σολτς

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη 17/10 η αποστολή του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, λίγο πριν από την αναχώρηση από το Τελ Αβίβ, τέθηκε σε πανικό, μιας και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αιφνιδιαστικά το αεροπλάνο λόγω συναγερμού πυραύλου, έναν από τους πολλούς κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ισραήλ. Από τους επιβάτες ζητήθηκε να ξαπλώσουν στο έδαφος του αεροδρομίου.

Διαβάστε εδώ: Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Σολτς αναγκάστηκε να βγει από το αεροσκάφος στο Τελ Αβίβ λόγω πυραύλων της Χαμάς - Εξουδετερώθηκαν από το Iron Dome

Η «Welt» αναφέρει πως στην αποστολή βρίσκονταν και δημοσιογράφοι, οι οποίοι αναγκάστηκαν να ξαπλώσουν στην πίστα. Δύο πύραυλοι της Χαμάς εξουδετερώθηκαν πάνω από το αεροδρόμιο από το ισραηλινό αμυντικό σύστημα Iron Dome. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεν ξάπλωσε στον αεροδιάδρομο, αλλά έτρεξε σε ένα κοντινό κοντέινερ και από εκεί σε καταφύγιο. Ύστερα από λίγα λεπτά, οι επιβάτες μπόρεσαν να επιβιβαστούν και πάλι στο αεροπλάνο.