Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για την εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκτιμούν ότι η προτροπή του κ. Μητσοτάκη προς τους υπουργούς «να βουτούν τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουν», προκαλεί μόνο θυμηδία.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, αυτή η προτροπή του κ. Μητσοτάκη έρχεται όταν προεκλογικά παρακολουθούσε -προφανώς με ευαρέσκεια- δημόσιους εκβιασμούς εις βάρος των Θεσσαλών αγροτών και κτηνοτρόφων ότι δεν θα εισπράξουν έγκαιρα τις αποζημιώσεις αν δεν ψηφίσουν τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Αγοραστό.

Διαβάστε επίσης: Kυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: "Θα ταξιδέψω στο Ισραήλ όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες" - Επίσκεψη στο Κάιρο το Σάββατο

Σημειώνουν δε στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι ο πρωθυπουργός «ξαναθυμήθηκε τον πολυδύναμο «εκσυγχρονισμό», την επαύριο της ηχηρής αποδοκιμασίας εκ μέρους των πολιτών της αλαζονείας και της αμετροέπειας που συστηματικά επιδεικνύουν το τελευταίο τετράμηνο εκείνος και οι υπουργοί του.


Διαβάστε επίσης: Ξεκάθαρο μήνυμα Ανδρουλάκη: "Ναι στις συμμαχίες στη βάση της κοινωνίας, όχι συμφωνίες κορυφής"

Έως τώρα τα «εκσυγχρονιστικά» δείγματα γραφής της κυβέρνησης είναι -υπογραμμίζουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη- όντως… εντυπωσιακά:

- Έφτασαν στο σημείο να κάνουν deal με τον κ. Βελόπουλο για να αλώσουν τις ανεξάρτητες Αρχές.

- Οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με συνεχείς ανατιμήσεις στα τρόφιμα και είναι απροστάτευτοι απέναντι στην αισχροκέρδεια.

- Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει. Επί μήνες δεν γίνονται χειρουργεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και μόλις χθες ο αρμόδιος υπουργός Υγείας έπραξε το αυτονόητο.