Το θέμα της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ έθιξε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη η βουλευτής του κόμματος Πέτη Πέρκα, τονίζοντας ότι «βαραίνει τον πρόεδρο και την ηγετική ομάδα».

Η Πέτη Πέρκα επισήμανε πως όλα τα ενδεχόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτά.

Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως είναι σημαντικό να τηρείται κατά γράμμα η διαδικασία που έχει συμφωνηθεί.

Σε ό,τι αφορά το συνέδριο του κόμματος, η Πέτη Πέρκα ανέφερε πως ο Φεβρουάριος είναι μακριά, καθώς ύστερα από μήνες θα έχουμε τις ευρωεκλογές.


Ολόκληρη η συνέντευξη της Πέτης Πέρκα στα Παραπολιτικά 90,1

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Αναφορικά με την κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Είναι εδώ και καιρό δύσκολα τα πράγματα, αλλά είναι ένα θετικό βήμα ότι ξεκίνησε η διαδικασία των συλλογικών οργάνων οπότε εκεί θα λυθούν και οι διαφορές».

«Τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Βεβαίως, το θέμα της ενότητας του κόμματος βαραίνει κυρίως τον πρόεδρο και την ηγετική ομάδα, γιατί από εκεί κρίνεται αν θα τηρηθούν οι συλλογικές διαδικασίες και οι συλλογικές αποφάσεις, ο προγραμματικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ, αν θα πάμε συντεταγμένα σε ένα πλαίσιο κουβέντας μέσω ενός συνεδρίου αλλά εγκαίρως. Όλα αυτά δεν είναι στο χέρι της μειοψηφίας ή των συντρόφων που έχουν μια διαφορετική άποψη, αυτά τα καθορίζει ο πρόεδρος και η ηγετική ομάδα.

Όταν κατηγορούνται ιστορικά στελέχη του κόμματος ως υπονομευτές, όταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει ένα «φύγετε» από ανθρώπους που μπορεί να ήρθαν και χθες στο κόμμα, χωρίς να σημαίνει αυτό τίποτα γιατί ένα κόμμα θέλει πάντα να μεγαλώνει, έτσι οξύνεται το κλίμα. Όταν δεν βγαίνει ο ίδιος ο πρόεδρος και η ηγετική ομάδα να πουν «αυτά τέλος, πάμε να κάνουμε εγκαίρως ένα συνέδριο»... Όταν τα πράγματα είναι κρίσιμα, όπως είναι για εμάς τώρα, έχει μεγάλη σημασία να τηρείται κατά γράμμα η διαδικασία που έχει προβλεφθεί, είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί πέρα από τα στελέχη του κόμματος υπάρχει και μια βάση του κόμματος με πάρα πολλά στελέχη τα οποία απογοητεύονται, απόσυσπειρώνονται κλπ», πρόσθεσε η Πέτη Πέρκα.

Σε ό,τι αφορά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Ο Φλεβάρης είναι πολύ μακριά, ξέρετε ότι ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ πυκνός αν σκεφτούμε ότι σε λίγους μήνες μετά θα έχουμε ευρωεκλογές. Δηλαδή είναι πιεστικό να γίνει το συνέδριο Φλεβάρη και την επόμενη μέρα να αρχίζουμε να δουλεύουμε για τις ευρωεκλογές. Νομίζω ότι είναι λάθος αυτή η άποψη και εγώ δεν θα συμφωνούσα παρόλα αυτά έτσι έχει επιλεγεί, νομίζω ότι αυτό είναι ήδη ένα πρόβλημα σοβαρό».

Ερωτηθείσα αν θα αντέξει ο ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει μέχρι το συνέδριο, η Πέτη Πέρκα απάντησε: «Θα προηγηθεί μια Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα γίνει πιο γρήγορα, ίσως είναι και εκεί μια ακόμα ευκαιρία για σύνθεση και για ενότητα».

Στη συνέχεια, στην ερώτηση αν την ενοχλεί η επιλογή του κ. Κασσελάκη να μην είναι παρών με φυσική παρουσία στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, απάντησε: «Δεν είναι τόσο αυτό όσο το γεγονός ότι πέρασε τόσος καιρός από την εκλογή του και μόλις χθες κατάφερε να γίνει Πολιτική Γραμματεία που είναι και απών. Δηλαδή δεν κάνει καλό, το λέω προς όλες τις μεριές, αυτή η καθυστέρηση της σύγκλησης των οργάνων».

«Είναι σαφές ότι το αποτέλεσμα είναι αδιαμφισβήτητο από εκεί και πέρα όμως η κοινωνία δεν περιορίζεται στις 70 χιλιάδες που ψήφισαν τον κ.Κασσελάκη, και επίσης επισημαίνω ότι η κα Αχτσιόγλου πήρε 44% δεν είναι αμελητέο. 44% είναι περίπου το μισό κόμμα και μάλιστα κάνω την εκτίμηση ότι είναι το πιο ενεργό κομμάτι. Αυτό το λέω για να πω ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, δεν μπορούμε μονοσήμαντα να ερμηνεύουμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα παρόλο που δεν το αμφισβητούμε. Εδώ είναι η «γενναιοδωρία» της ηγετικής ομάδας που κερδίζει να προσέξει ιδιαιτέρως τις διαδικασίες και τη μειοψηφία του κόμματος, η οποία μειοψηφία δεν είναι τόσο μειοψηφία και είναι και πολύ σοβαρά στελέχη. Και μιλώ και για τα υψηλά στελέχη που ξέρουμε αλλά και για τη βάση του κόμματος. Είναι αυτοί που κρατάνε τις οργανώσεις, που τρέχουν στις εκλογές, που κολλάνε αφίσες που κάνουν δουλειά και απογοητεύεται αυτός ο κόσμος. Πρέπει να ακουστεί για αυτό μιλάω για συνέδριο και για συλλογικές διαδικασίες», συμπλήρωσε.

Τέλος, ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση να προκύψει διάσπαση του κόμματος, είπε: «Αυτά όλα θα τα δείξει η ζωή. Είναι απευκταίο να γίνει διάσπαση, τώρα αν συμβεί βεβαίως το μέλλον είναι ανοιχτό για οποιαδήποτε εξέλιξη».