Για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Μήνυμα ελήφθη! Εμείς στη ΝΔ και ο Πρωθυπουργός προφανώς το πήραμε όποιο μήνυμα έχει σταλεί, ακούγοντας τους πανηγυρισμούς εκατέρωθεν του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κασσελάκη αναρωτιέμαι τι μήνυμα πήρανε στην αντιπολίτευση», είπε αρχικά η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.


Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις εθνικές

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι τα φαινόμενα αλαζονείας και υπερβολής στον δημόσιο λόγο έπαιξαν ρόλο στο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, απάντησε: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις εθνικές εκλογές. Το να προσπαθήσει κανείς να πει ότι ο καταλύτης της επικράτησης του κ. Δούκα ή της ήττας του κ. Ζέρβα ήταν οι δηλώσεις, νομίζω ότι είναι μια άσκοπη άσκηση».

Στη συνέχεια, στην ερώτηση αν τάσσεται υπέρ ή κατά του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών, απάντησε: «Πρώτα πρέπει να δεις τι θα ‘ρθει και μετά να αποφασίσεις πως θα το αντιμετωπίσεις. Επειδή αυτά τα θέματα τα ζω σε μια διαφορετική διάσταση στην Ευρώπη, αλλά σέβομαι και κατανοώ ότι δεν ψηφίζεις ένα νομοθέτημα στο κενό, το ψηφίζεις σε μια χώρα, η οποία έχει ένα συγκεκριμένο τοπίο πολιτικό, κοινωνικό, θρησκευτικό, οπότε είναι διαφορετικό πράγμα να το συζητάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Όσον αφορά τις απόψεις μου γι' αυτά τα θέματα, οποιοσδήποτε με έχει παρακολουθήσει στην Ευρώπη, βλέπει πού τάσσομαι σε σχέση με αυτά, αλλά στο ελληνικό γίγνεσθαι θέλω να δω πότε και πώς θα έρθει αυτό και μετά βεβαίως θα πάρω θέση».