Άγρια κόντρα με φόντο τη Μέση Ανατολή ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, και του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Κύριε υπουργέ, τι ήταν αυτό που άκουσα από τα χείλη σας;"

Ειδικότερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου άσκησε κριτική στα όσα είχε πει νωρίτερα ο Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας «κύριε υπουργέ, τι ήταν αυτό που άκουσα από τα χείλη σας; Εκφράζεται τον αποτροπιασμό για το δυστύχημα στη Γάζα; Και μετά το είπατε χτύπημα; Ήταν φυσικό φαινόμενο; Καταστροφή; Τι διατυπώσεις είναι αυτές;».

Επιπλέον, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποιεί «λεκτικές ακροβασίες» που τον εκθέτουν «ανεπανόρθωτα». «Η κυβέρνησή σας παίρνει το μέρος του πολέμου», συμπλήρωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και εξέφρασε τη διαφωνία της για την τοποθέτηση της σημαίας του Ισραήλ στη Βουλή.

Χρήστος Σταϊκούρας: "Τι είπατε για το νομοσχέδιο; Τίποτα"

Παράλληλα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας επιτέθηκε και προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι λείπει εδώ και 49 ημέρες από τη Βουλή. Ο Χρήστος Σταϊκούρας απέφυγε να απαντήσει στα όσα είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, εμμένοντας στο χαρτοφυλάκιό του. «Θα αποφύγω να απαντήσω σε ρήματα της κ. Κωνσταντοπούλου, προφανώς δεν απηχούν την πραγματικότητα, αλλά και αποδεικνύουν το ύφος του καθενός», απάντησε.

Τότε, η κ. Κωνσταντοπούλου πήρε ξανά τον λόγο και αναφέρθηκε ξανά στην ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, λέγοντας πως «είστε υπόλογοι που δεν αποστασιοποιείστε από ένα κράτος που παραβιάζει διατυμπανίζοντάς το το διεθνές δίκαιο. Χαϊδεύετε το κράτος του Ισραήλ και έτσι συμβάλλετε στη θυματοποίηση των Παλαιστινίων».

«Συγγνώμη αλλά μιλήσατε για περιφρόνηση, εγώ θα πω για περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δεν μιλάτε για το νομοσχέδιο, σας το επιστρέφω. Τι είπατε για το νομοσχέδιο; Τίποτα», είπε ο υπουργός. Απαντώντας για το Ισραήλ, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε «κι εγώ και ο πρωθυπουργός τοποθετηθήκαμε για το ζήτημα που αναδείξατε».