Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, είχαν φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και μέλη της τοπικής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη, σε μια χαλαρή συνεύρεση που έλαβε χώρα σε γνωστό μπαρ στην Τραϊμπέκα.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπεθ, μετέβη σε έναν προς έναν τους παρευρισκόμενους και αντάλλαξε απόψεις σχετικά με την διασύνδεση της Ελλάδας με τον Απόδημο ελληνισμό αλλά και την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενθαρρύνοντας άπαντες να συμμετέχουν στις πλατφόρμες.

Στέφανος Κασσελάκης: Το μήνυμα του κυβερνητικού προγράμματος να μπορεί να εκφράζεται με σε μια σελίδα

“Ο στόχος μου είναι το μήνυμα του κυβερνητικού προγράμματος να μπορεί να εκφράζεται με σε μια σελίδα, αλλά το περιεχόμενό του να είναι 900 σελίδες, έτσι ώστε να ξέρουν όλοι – εφόσον γίνουμε Κυβέρνηση – ποια θα είναι τα νομοσχέδια τα οποία θα έρχονται το ένα μετά το άλλο, έτσι ώστε, ακόμη κι αν αυτοί που δεν πάνε το προφίλ μου για οποιοδήποτε λόγο να ψηφίζουν επειδή ξέρουν τι θα κάνουμε.  Διότι αυτά που θα κάνουμε αλλάζουν την ζωή του κόσμου, είναι πολύ απλά πράγματα.  Να ξέρει ο κόσμος τι θα νομοθετήσουμε την επόμενη μέρα”, ανέφερε, σε σχετική συζήτηση, ο κ. Κασσελάκης.

Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση στο σχετικό κάλεσμα, σχολιάζοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να βρει τρόπο να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της ομογένειας.

Πρόκειται για μια αναγέννηση για τους Απόδημους.  Μια αναγέννηση, μια επανασύνδεση με την πατρίδα τους.  Κι εγώ Απόδημος ήμουν μέχρι τώρα, κυριολεκτικά τώρα μετακομίζουμε.  Πρέπει να βρούμε τρόπους αυτό το ανθρώπινο δυναμικό, το απίστευτο το οποίο έχουμε, ως ομογένεια και ως Απόδημοι, να συνεισφέρει στην Ελλάδα και η Ελλάδα να το αγκαλιάσει.  Είναι αμφίδρομη σχέση”, είπε ο κ. Κασσελάκης.

____________2023-10-21__1_00_09___
____________2023-10-21__1_00_23___

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε, εκ μέρους της οργάνωσης, και ο Συντονιστής Αντώνης Γουναλάκης, δηλώνοντας αισιόδοξος για την γενικότερη απήχηση του προσώπου του νέου προέδρου, αλλά και του μηνύματος που θέλει να περάσει.

“Η βραδιά έχει οργανωθεί από την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Υόρκη.  Ανακοινώθηκε στα social media του προέδρου και όπως διαπιστώνεται έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή ιδίως από νέα άτομα, από νέους Έλληνες Απόδημους, που θέλουν να γνωρίσουν τον πρόεδρο, τη νέα σύγχρονη αριστερά που εκφράζει και να συζητήσουν σε μια χαλαρή κουβέντα για τα προβλήματα και την σύνδεση με την Ελλάδα”, είπε ο κ. Γουναλάκης.

Από την πλευρά του, το μέλος της Οργάνωσης, Ανδρέας Σκιαδόπουλος, τόνισε πως στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι οι επόμενες εκλογές.
“Δείξαμε μια δυναμική και ότι μπορούμε να εκφράσουμε το νέο κόσμο.  Πιστεύουμε ότι ο σύντροφος Στέφανος Κασσελάκης είναι άξιος πρόεδρος και ευελπιστούμε ότι μπορούμε, στις επόμενες εκλογές, να κερδίσουμε το καθεστώς του Μητσοτάκη”. Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε και ο Βουλευτής Επικρατείας, Δρ. Όθων Ηλιόπουλος.

“Εγώ κέρδισα τις εκλογές”, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

Πάντως, αναφορικά με τις τελευταίες εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με την διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα αλλά και την αντίδραση από το Νίκο Φίλη, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θέλησε να τοποθετηθεί εκτενώς. Αντίθετα, έστειλε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, υπενθυμίζοντας πως αυτός ήταν που εξελέγη αρχηγός του κόμματος, κατόπιν των ανοικτών διαδικασιών του Σεπτεμβρίου. “Ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του, αλλά τις εκλογές εγώ τις κέρδισα”, τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας