«Μύδρους» εναντίον της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη – ποταμό, την οποία παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό TEAM FM 102, ο Ανδρέας Ξανθός εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για τους χειρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη και του περιβάλλοντός του, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις απ’ τις πρακτικές που ακολουθούνται τον τελευταίο καιρό στην Κουμουνδούρου.

Ο ίδιος επιτέθηκε ευθέως στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, προσάπτοντας του ότι «βρίσκεται εντελώς εκτός πραγματικότητας». Του χρέωσε μάλιστα την «μεθοδική προσπάθεια αλλαγής φυσιογνωμίας», ώστε «να αποαριστεροποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν μιλάμε πλέον για Αριστερά, αλλά για ένα θολό κέντρο. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε κυβερνώσα, ούτε Αριστερά με τη φυσιογνωμία που οικοδομείται αυτή την περίοδο», ήταν ο δηκτικός ισχυρός του Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος, μάλιστα, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της διάσπασης του κόμματος.

Τέλος, ο Ανδρέας Ξανθός ανέφερε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας λειτούργησε ως «συγκολλητική ουσία» στα ενδότερα της παράταξης, επισείοντας τον κίνδυνο πως έπειτα από το στάδιο της αποαριστεροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει ένα νέο στάδιο... αποτσιπροποίησης:

«Αυτοί που είναι σήμερα γύρω από τον νέο πρόεδρο, θα αρχίσουν σιγά σιγά να αποδομούν και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές του!», κατέληξε ο Ανδρέας Ξανθός.