Την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο βουλευτής του κόμματος Βασίλης Κόκκαλης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα διάσπασης και υποστηρίζοντας ότι κάποιοι μέσα στο κόμμα ξεπέρασαν τα όρια.

«Η κορυφαία πράξη που υπηρετεί την ενότητα είναι οι εκλογές. Στις εκλογές περιμέναμε 30.000-40.000 μέλη. Ήρθαν 150.000. Εξελέγη ο κ. Κασσελάκης. Από εκεί και πέρα, η βασική αρχή της δημοκρατίας λέει ότι η μειοψηφία οφείλει να σεβαστεί τον νέο πρόεδρο. Κάποιοι ίσως ξεπέρασαν τα όρια. Δεν είμαι υπέρ τού να φύγει κανείς. Να εξαντληθούν τα όρια και να κάνουμε δεύτερες σκέψεις όλοι για να παραμείνει ενωμένο το κόμμα», ανέφερε ο κ. Κόκκαλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει θέμα διάσπασης, ίσως κάποιες αποχωρήσεις.

*Διαβάστε εδώ: Νίκος Φίλης: Ο Κασσελάκης έχει σχέδιο να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ''Δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν''

Βασίλης Κόκκαλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει από την κοινωνία

«Όταν δεν σέβεσαι τη λαϊκή ετυμηγορία και από την πρώτη στιγμή αμφισβητείς τη νέα ηγεσία, ακόμα και αν έχεις διαφορετικές απόψεις, ξεπερνάς τα όρια», πρόσθεσε ο Βασίλης Κόκκαλης και τόνισε ότι το έργο του ΣΥΡΙΖΑ «είναι πιο σημαντικό, να αντιπολιτευτούμε την κυβέρνηση».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει από την κοινωνία. Το μήνυμα του Μαΐου ήταν σαφέστατο. Δεν πείσαμε. Γι’ αυτό πρέπει να πείσουμε με προτάσεις».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος ανέφερε πως «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ίδρυσε καινούργιο κόμμα, εξελέγη», τονίζοντας πως «εξελέγη γιατί ο Μητσοτάκης έφερε τους Αμερικανούς συμβούλους, έπαιξε στην απολιτικοποίηση, στη μεταπολιτική που λέμε, και κέρδισε».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρεμένο, υπάρχει από το περιβάλλον του προέδρου μια διασπαστική τάση και υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος στο κόμμα από τις αποχωρήσεις.

«Ο κ. Κασσελάκης λέει κάποια πράγματα επί του προγράμματος που δεν έχουν σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα», είπε και επισήμανε πως η λύση για το κόμμα δεν είναι να φύγουν κάποια στελέχη, αλλά να αλλάξει η νοοτροπία.