Την ανάγκη να υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ διεύρυνσης Νέας Δημοκρατίας και παραδοσιακής βάσης της παράταξης έθιξε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης επισημαίνοντας ότι «αυτή τη στιγμή έχει γίνει ξεχαρβάλωμα προς την πλευρά της διεύρυνσης».

Για τη Νέα Δημοκρατία, ο Νικήτας Κακλαμάνης σημείωσε ότι «η πολιτική μήτρα πάνω στην οποία στήθηκε και η ΕΡΕ και η ΝΔ ήταν η πατριωτική λαϊκή δεξιά. Πάνω σε αυτά τα θεμέλια περνώντας τα χρόνια βεβαίως ήταν αναγκαίο να γίνουν προσθήκες κι έτσι η δεύτερη συνιστώσα στη ΝΔ είναι η Φιλελεύθερη ΝΔ όταν όμως η δεύτερη συνιστώσα αγνοεί τη δεύτερη και εννοώ σε επίπεδο λαϊκής βάσης ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου της παράταξης αντιδρά».

«Και πως αντιδράς; Το είδαμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου υπήρχε εναλλακτική λύση πχ οι τέσσερις ''αντάρτες'' πήγε και ψήφισε και εξέλεξε αυτούς τους ανθρώπους, όπου δεν έχουν εναλλακτική λύση δεν πάνε να ψηφίσουν. Πρέπει να επέλθει μια ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο συνιστωσών διότι άλλο διεύρυνση και άλλο το ξεχείλωμα. Εγώ είμαι υπέρ της διεύρυνσης αλλά όχι υπέρ του ξεχειλώματος», επισήμανε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ερωτηθείς αν έχει συντελεστεί ξεχείλωμα, ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Δεν το θεωρείτε και εσείς; Δεν μιλάω για τη σύνθεση της κυβέρνησης μόνο, μιλάω για τις κυβερνητικές θέσεις από εκεί και κάτω. Δηλαδή το σλόγκαν υπό μορφή χιούμορ και πλάκας που κυκλοφορεί μεταξύ των μικρομεσαίων στελεχών της ΝΔ ξέρετε τι είναι; Ότι όταν υποβάλλει κάποιος το βιογραφικό του για να κριθεί λένε ''βάλε ότι είχες θητεύσει λίγο και στο ΠΑΣΟΚ μπας και έχεις τύχη''».