Στην απώλεια του Γιώργου Γραμματικάκη αναφέρθηκε με μια ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με θερμά λόγια για τον λαμπρό επιστήμονα, πρώην πρύτανη και ευρωβουλευτή.

Υπενθυμίζεται πως ο μεγάλος πανεπιστημιακός καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης 25/10, σε ηλικία 84 ετών, στην Κρήτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην άναρτησή του έκανε λόγο για έναν λαμπρό αστροφυσικό και άξιο Κρητικό.


Ολόκληρη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Η απώλεια του Γιώργου Γραμματικάκη αφήνει ένα τεράστιο κενό στην ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και στις καρδιές των φίλων του και όσων είχαν το προνόμιο να τον γνωρίσουν. Γιατί ο καθηγητής δεν ήταν, απλώς, ένας λαμπρός αστροφυσικός και ένας άξιος Κρητικός. Υπήρξε και δημιουργικός ξεναγός για όποιον γοήτευε η μαγεία του σύμπαντος, εκλαϊκεύοντας τα μυστήριά του.

Ήταν, όμως, και ένας ενεργός πολίτης που εκπροσώπησε με αξιοπρέπεια τη χώρα μας στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου. Ενώ, μέχρι το τέλος της διαδρομής του, με όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του, γεφύρωνε την επιστήμη και την πολιτική με πυξίδα το όραμά του για μια καλύτερη κοινωνία. Η σκέψη μου είναι με την οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά.