Με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε σήμερα (25/10) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο δείπνο που παραθέτει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) προς τιμήν της.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης, όταν βρισκόταν στη θέση της επικεφαλής του ΔΝΤ και νωρίτερα της υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, ανήρτησε μία φωτογραφία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγο πριν το δείπνο.

Διαβάστε ακόμα: Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα: Απότελεσμα σκληρής δουλειάς, μεταρρυθμίσεων και προσήλωσης η επενδυτική βαθμίδα

«Η Ελλάδα παρέμεινε προσηλωμένη στο να βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Η αποφασιστικότητά τους είναι ένα παράδειγμα από το οποίο μπορούμε να μάθουμε όλοι. Χαίρομαι που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να είναι απόψε μαζί μας στο δείπνο» έγραψε στο twitter η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Δείτε την ανάρτησή της: 


Υπενθυμίζεται ότι στην Τράπεζα της Ελλάδος πραγματοποιείται, το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) με οικοδεσπότη τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα, και παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ. Οι διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών των χωρών της ζώνης του ευρώ και τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ θα συνεδριάσουν στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και θα λάβουν τις αποφάσεις τους για τη νομισματική πολιτική.