Ο Κώστας Μπάρκας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, το πρωί της Πέμπτης μίλησε στον ΣΚΑΪ και, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Εδώ και τέσσερις μήνες βρισκόμαστε σε μία παρατεταμένη κρίση, με την έννοια ότι η κρίση προέκυψε με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, στη συνέχεια είχαμε την έξοδο του Αλέξη Τσίπρα και μετά είχαμε την εκλογή νέου προέδρου, όπου εκεί αναπτύχθηκαν συγκρούσεις, οι οποίες δυστυχώς συνεχίζονται».

Στη συνέχεια, σχετικά με τη δημοσκόπηση που δείχνει πτώση του ΣΥΡΙΖΑ κατά 5 μονάδες, ο Κώστας Μπάρκας ανέφερε: «Η δημοσκόπηση αποτύπωσε την εικόνα όλων αυτών των στιγμών που προείπα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που έχει τα προβλήματά του παραμένει μία αξιωματική αντιπολίτευση, τουλάχιστον δημοσκοπικά», πρόσθεσε.


Σχετικά με το τι μήνυμα στέλνει το ποσοστό της δημοσκόπησης, ο ίδιος σημείωσε
: «Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε τη δημοσκόπηση για να στείλουμε κάποιο μήνυμα, το μόνο που εγώ θέλω να πω και μέσω της δικής σας εκπομπής είναι να σταματήσει αυτό που συμβαίνει τώρα, πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι η κοινωνία έχει ανάγκη τον ΣΥΡΙΖΑ».

"Να σταματήσουμε να αυτοκαταστρεφόμαστε", λέει ο Κώστας Μπάρκας

«Να σταματήσουμε να αυτοκαταστρεφόμαστε, η δική μου προτροπή είναι να προχωρήσουμε ενωτικά για να ασχοληθούμε με τα προβλήματα του κόσμου», πρόσθεσε ο Κώστας Μπάρκας.

«Η πλειονότητα όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν πρέπει να προκύψουν διαγραφές, εγώ λέω ότι θα πρέπει να υπάρξει κατάπαυση για να λυθούν όλα αυτά. Θεωρώ ότι μπορεί να γίνει», συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να πάει σε συνέδριο, επομένως θα κουβεντιάσουμε σοβαρά. Τότε μπορούμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Δεν θέλω διάσπαση και δεν το επιδιώκω, μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό».

"Δεν ξέρω τι λέει ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Φίλης"

Ερωτηθείς σε ποια πλευρά θα είναι σε περίπτωση που υπάρξει διάσπαση, ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Ο Κασσελάκης είναι πρόεδρος, τον ψήφισαν 150.000 άτομα, αυτό πρέπει να αναγνωριστεί».

Τέλος, τόνισε πως δεν υπάρχει σκοτεινό διαδίκτυο στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δε γνωρίζω κάτι τέτοιο, δεν ξέρω τι λέει ο κ. Σκουρλέτης και ο κ. Φίλης», είπε ο Κώστας Μπάρκας.