Για στρατηγικό αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αντιπολίτευση γενικότερα έκανε λόγο ο Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου.

«Έχουμε μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που κινδυνεύουμε να μας μπλέξει σε περαιτέρω περιπέτειες. Η εσωτερική κατάσταση είναι αυτή που είναι. Η ακρίβεια είναι αυτή που είναι. Τα προβλήματα είναι αυτά που είναι. Και αν δεν γίνει κάτι τώρα θα οδηγηθούμε σε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού», είπε αρχικά ο Γιώργος Βαρεμένος.

«Ακόμα κι αν καταρρεύσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάτω από το βάρος των ανομημάτων της. Και σε αυτή την περίπτωση πάλι αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού θα έχουμε. Αυτό που αφορά αυτή τη στιγμή τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να σταθεροποιηθεί και να σταματήσει αυτή η ρευστότητα, δεδομένου ότι ήταν ένας πυλώνας και είναι αξιωματική αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

*Διαβάστε εδώ: Δώρα Aυγέρη: Ο Κασσελάκης δεν διέγραψε κανέναν, καταδίκασε πολιτικές συμπεριφορές και παρέπεμψε στα αρμόδια όργανα


Γιώργος Βαρεμένος: Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ίδρυσε ένα νέο κόμμα - Εξελέγη με τον τρόπο που εξελέγη

«Υπήρξε η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν ένας συνεκτικός ιστός. Η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, με τάσεις οργανωμένες σε σχήματα οργανωτικά, μέσα στο κόμμα, ήταν οριακή. Φεύγοντας ο Αλέξης Τσίπρας, αυτό βγήκε στην επιφάνεια και όταν ήρθε ο Στέφανος Κασσελάκης, με το σκεπτικό ότι ο Μητσοτάκης οδήγησε την πολιτική στη μετα-πολιτική, έφερε πολλούς άριστους επικοινωνιολόγους από την Αμερική, πέτυχε. Άρα λοιπόν πρέπει να βρεθεί κάποιος χαρισματικός επικοινωνιακά να τον αντιμετωπίσει και να τον εκθρονίσει. Γι’ αυτό ψηφίστηκε. Δεν τον ήξεραν τον Στέφανο Κασελάκη. Το θέμα είναι όμως ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ίδρυσε ένα νέο κόμμα. Εξελέγη με τον τρόπο που εξελέγη», σημείωσε ο κ. Βαρεμένος, κάνοντας λόγο για «γοητεία του αγνώστου».

«Παρέλαβε ένα κόμμα, εννοώ ως πρόεδρος. Το κόμμα αυτό έχει μια διαδρομή, μια φυσιογνωμία, ένα πρόγραμμα. Να τα αλλάξουμε, αλλά όχι όλα. Το δέντρο έχει και ρίζες», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στην παραμονή του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, σχολίασε: «Θα μπορούσε να είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες για έκτακτες υποχρεώσεις του, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι συμβολισμοί και πρέπει να το ξέρει. Ήταν γενναίο και επαναστατικό για την ελληνική κοινωνία το γεγονός ότι βγήκε και είπε και δήλωσε την ταυτότητά του. Από κει και πέρα η υπερέκθεση και της προσωπικής ζωής και του στυλ αυτού είναι επικίνδυνο να γυρίσει μπούμερανγκ».