Φανερά ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπαδάκης με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, η οποία ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου. 

Στη συνέντευξη, ερωτήσεις στην κ. Αυγέρη απηύθυνε μόνο ο παρουσιαστής της εκπομπής Γιώργος Παπαδάκης και κανείς άλλος από τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν καλεσμένοι στο πάνελ της εκπομπής.

Ο Γιώργος Παπαδάκης για τη Δώρα Αυγέρη

Αφού ολοκληρώθηκε η συνέντευξη, ο Γιώργος Παπαδάκης ζήτησε συγγνώμη από τους δημοσιογράφους που είχε καλεσμένους, Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κάτια Μακρή, καθώς -όπως είπε- δεν τους επετράπη να κάνουν ερωτήσεις. 

«Είχαμε προηγουμένως την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Δώρα Αυγέρη. Δεν ήταν απολύτως δεοντολογικό να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις. Ανεξαρτήτως αν είχε γίνει συνεννόηση με τον αρχισυντάκτη ή όχι να μην παρέμβει κανείς άλλος. Αν γινόταν κάτι διαφορετικό, η κυρία Αυγέρη μπορεί και να αποχωρούσε. Εγώ θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Κάτια και τον Ανδρέα», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή είπε: «Eγώ κάθισα ήσυχη γιατί σέβομαι εσένα, Γιώργο. Η κυρία Αυγέρη θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη, ως παλιά συνάδελφος». 
«Να πω κι εμένα με ενόχλησε αυτή η στάση», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης.


Τι λέει η πλευρά της Αυγέρη

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της εκ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αυγέρη είχε ρωτήσει με ποιους θα συνομιλήσει και σύμφωνα με την ίδια πηγή, είχε λάβει απάντηση ότι η συνέντευξη θα γίνει με τον κ. Παπαδάκη και τον κ. Γρηγοριάδη.

Μετέπειτα, αναφέρεται ότι όταν έφτασε στο στούντιο, ενημερώθηκε ότι θα υπάρξουν και δύο επιπλέον δημοσιογράφοι.

Η συνέντευξη της Δώρας Αυγέρη στον Γιώργο Παπαδάκη

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, υποστήριξε ότι το 80% των πολιτών που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. 

«Η ανανέωση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, γιατί ο νέος πρόεδρος του κόμματος αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή έναν έντονο πνεύμα αμφισβήτησης και εσωστρέφειας», υπογράμμισε η κυρία Αυγέρη και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι «η δημοσιοποίηση της προσωπικής ζωής του Στέφανου Κασσελακη δεν ήταν δική του επιλογή».

«Η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του νέου προέδρου είναι ταυτόχρονα και αμφισβήτηση απέναντι στους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που τον επέλεξαν στις εσωκομματικές εκλογές», παρατήρησε η κυρία Αυγέρη, προσθέτοντας πως κάποιοι «αμφισβητούν και τη διαδικασία επιλογής, η οποία όμως προβλέπεται από το καταστατικό και άλλωστε τη νομιμοποίησαν με τη συμμετοχή τους στις εσωκομματικές εκλογές».

«Ο Κασσελάκης είναι αριστερός και άλλωστε δεν υπάρχει ανανεωτική Αριστερά χωρίς αλλαγή», δήλωσε η κυρία Αυγέρη, τονίζοντας παράλληλα πως «δεν υπάρχει εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Κασσελάκης δεν διέγραψε κανέναν, απλά καταδίκασε πολιτικές συμπεριφορές και παρέπεμψε στα αρμόδια όργανα, τα οποία σεβόμαστε, όπως και τις προβλεπόμενες διαδικασίες», είπε η κυρία Αυγέρη αναφερόμενη στο θέμα που προέκυψε με κορυφαία στελέχη της παράταξης. 

Τέλος, αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «πρέπει να αφήσουμε έξω απ' όλο αυτό τον πρώην πρόεδρο. Αν θελήσει να κάνει κάποια παρέμβαση, θα το κάνει και δεν χρειάζεται την παραίνεση κανενός».