Η ρύθμιση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια προχωράει άμεσα στη Βουλή, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο Κυριάκος Πιερρακάκης επισήμανε ότι «το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση για να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις του. Δεν μπορεί, όμως, να εξακολουθούμε να διατηρούμε στη χώρα μια παγκόσμια ιδιαιτερότητα, ένα κρατικό μονοπώλιο στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση».

«Για τον λόγο αυτόν προχωράμε σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα έρθει άμεσα στη Βουλή, αφού πρώτα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν από το τέλος της χρονιάς, ώστε γρήγορα να κινηθούμε και να καταφέρουμε να αντλήσουμε από τις μεγάλες δυνατότητες που τόσα χρόνια δεν τις έχουμε εκμεταλλευτεί για διάφορους λόγους», πρόσθεσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

*Διαβάστε εδώ: Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ζητάμε επιπλέον πόρους για Μεταναστευτικό και φυσικές καταστροφές - Σήμερα η σύνοδος της ευρωζώνης


Κυριάκος Πιερρακάκης: Το "ψηφιακό φροντιστήριο" θα ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2024

Για την ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία, το «ψηφιακό φροντιστήριο», ο κ. Πιερρακάκης υποστήριξε πως θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2024 με δύο μαθήματα, τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά, με ορίζοντα για την πλήρη λειτουργία του σε όλη τη χώρα να τοποθετείται στον Σεπτέμβριο του 2024.

Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς διευκρίνισε πως το νέο σύστημα καταγραφής αναγκών και αντικειμενικών τοποθετήσεων είναι σε συνεχή διαμόρφωση, ώστε στις αρχές της σχολικής χρονιάς να αποτελεί μια νέα κατάκτηση για τον χώρο και να μπορεί να απαντάει άμεσα και στις ανάγκες που δημιουργούνται.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε να τις χαρακτηρίσει, ωστόσο επισήμανε πως «οι ζαριές στην πολιτική δεν κάνουν πολύ καλό».

Τέλος, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ερμήνευσε το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ως «μία ακόμη εντολή της κοινωνίας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για γκάζι και όχι φρένο, για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές παντού κι αυτό είναι που θα δει ο κόσμος σε όλα τα πεδία της πολιτικής και σίγουρα στην εκπαίδευση».