Ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης άσκησε κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, δηλώνοντας ότι η επιλογή του δεν αποτελεί «φαινόμενο», αλλά αποτέλεσμα της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων του κόμματος. Τον χαρακτήρισε «μη πολιτικό» και επισήμανε ότι αυτό φαίνεται από τις γκάφες του.

Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στο 6% και ότι ενδεχομένως ο Κασσελάκης να αποχωρήσει μετά τις Ευρωεκλογές αν δεν δει ότι έχει υποστήριξη.

«Είναι εμφανίσιμος, είναι καλογυμνασμένος, έχει ωραίο χαμόγελο, είναι πλούσιος, ζει στην Αμερική, τι δουλειά έχει στον ΣΥΡΙΖΑ; Εκεί οι άνθρωποι άλλα ζητάνε», είπε αρχικά για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Ανδρέας Δρυμιώτης μιλώντας στο Action 24.

Σχετικά με την επιλογή του Κασσελάκη από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι αυτοί είχαν βιώσει δύσκολες στιγμές και απελπισία κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών και επέλεξαν τον Κασσελάκη ως έναν τρόπο να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους. Αν και τον ψήφισε το 77% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κέρδισε την υποστήριξη των υπολοίπων.

Υπενθύμισε ότι πριν από 4 χρόνια, μιλώντας μετά τις εκλογές του 2019, «προέβλεψα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέφει στο 6%. Θα φτάσουμε εκεί».

Με αφορμή, μάλιστα, τη συζήτηση για νέο κόμμα, είπε ότι «είχαμε την ΕΔΑ, το ΚΚΕ Εσωτερικού και Εξωτερικού, μετά μόνο ΚΚΕ, μετά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι σαν την αμοιβάδα, κάθε τόσο γίνεται 2-3-4 κομμάτια και πολλαπλασιάζονται διά της διαιρέσεως».

Θέλοντας, δε, να εξηγήσει γιατί ήταν λάθος η επιλογή Κασσελάκη, ο Ανδρέας Δρυμιώτης είπε ότι «εάν θέλεις να χτίσεις σπίτι φωνάζεις πολιτικό μηχανικό και αρχιτέκτονα, όχι γιατρό, γιατί θα πέσει το σπίτι. Ο Κασσελάκης μόνο πολιτικός δεν είναι και αυτό φαίνεται από τις γκάφες του. Σε ένα κόμμα που βρίσκεται σε αποδομή, το μόνο που δεν κάνεις είναι διαγραφές. Πρέπει να συνθέτεις. Αυτός δεν έχει κατακτήσει τίποτα βρέθηκε κατά λάθος αρχηγός και προχωρεί σε διαγραφές. Αν δεν εγκριθούν οι διαγραφές, πώς θα αισθάνονται σε μια αίθουσα όλοι αυτοί;».

«Μπορεί μετά τις Ευρωεκλογές να πει φεύγω με τον σύντροφό μου, αν δει ότι δεν τραβάει», συμπλήρωσε ο κ. Δρυμιώτης.

Με αφορμή τα παράπονα του Στέφανου Κασσελάκη για την υπερέκθεσή του από τα μέσα ενημέρωσης, ο Ανδρέας Δρυμιώτης είπε, τέλος: «Πότε γονατίζει ο άνθρωπος; Στην εκκλησία, όταν τον χρίζει ιππότη η βασίλισσα και η τρίτη στην πρόταση γάμου. Ο Κασσελάκης το έκανε τη ημέρα που ήταν να γραφτεί στο κόμμα. Ο άνθρωπος που κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι είναι δημιούργημα επικοινωνίας απεδείχθη ότι είναι καθαρά θέμα επικοινωνίας. Του φταίνε τα μέσα, όταν λες, όμως, ότι οι βέρες είναι Cartier...».