Σε ακόμη μία οξεία φραστική επίθεση κατά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη προχωρά σήμερα ο πρώην υπουργός Υγείας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Ανδρέας Ξανθός, με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Η επίθεση Ξανού κατά Κασσελάκη

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ξανθός αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικά στο εν λόγω άρθρο του: 

«Ένα πρόσωπο παντελώς άγνωστο, με αμφιλεγόμενο πολιτικό και επιχειρηματικό παρελθόν, με αμετροέπεια και συνεχή αυτοαναφορικότητα, χωρίς καμιά οργανική σχέση με την Αριστερά αλλά και την ελληνική κοινωνία, δεν έχει καμιά πιθανότητα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Το "εγχείρημα Κασσελάκη" είναι εγγενώς και εξ’ αρχής υπονομευμένο. Γιατί:

1. Δεν σέβεται το αξιακό, προγραμματικό και δημοκρατικό κεκτημένο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που παρά τα προβλήματα του και τις παθογένειες ενός αρχηγικού κόμματος είχε κατοχυρώσει μια κουλτούρα συλλογικής λειτουργίας και πάντα το "εμείς" ήταν ισχυρότερο του "εγώ"

2. Δεν μπορεί - επειδή είναι "ξένο σώμα" και όχι "σαρξ εκ της σαρκός" της Αριστεράς όπως ο Αλέξης Τσίπρας-να εμπνεύσει τους πολιτικά "εγγράμματους" αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες

3. Το αφήγημα του "νέου και άφθαρτου" αποδομείται από την τελείως αναξιόπιστη ηγετική ομάδα που εντελώς τυχοδιωκτικά τον περιβάλλει, η οποία εκπροσωπεί ό,τι πιο παλαιοκομματικό, παρωχημένο και κοινωνικά απωθητικό διαθέτει σήμερα το κόμμα. Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και η διάρρηξη των σχέσεων εκπροσώπησης με ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, θα ενισχυθεί στο έπακρο γιατί οι βασικοί του συντελεστές είναι οι «άνθρωποι του Προέδρου».