Από τις αρχές του 2024 η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θα εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο και την βιομηχανία, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην παρούσα φάση, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επεξεργάζεται την υπουργική απόφαση που θα θέσει το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν συναντήσεις με εκπροσώπους των κλάδων του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας, για να εκδοθεί ο οδηγός για τη χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας για τον κάθε κλάδο ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εκάστοτε ιδιαιτερότητες.

Άδωνις Γεωργιάδης: Πότε θα εφαρμοστεί η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε εστίαση και τουρισμό

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, από τις αρχές του 2024, το μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα επεκταθεί στο λιανικό εμπόριο και στη βιομηχανία και, τον Οκτώβριο του 2024, σχεδιάζεται να εφαρμοστεί στην εστίαση και στον τουρισμό.

Μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 4,4%

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ πρόκειται να μειωθούν κατά μία επιπλέον ποσοστιαία μονάδα. Με βάση τον προγραμματισμό, αυτή η μείωση προβλέπεται να γίνει σε δύο δόσεις: κατά 0,50% το 2025 και κατά 0,50% το 2027.