Δεν διαφοροποιείται εντυπωσιακά από πρόσφατες προηγούμενες, όσον αφορά στη διαφορά που έχει η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, σε δείγμα 1.163 ανθρώπων, αφού η διαφορά τους στην εκτίμηση ψήφου με βάση την αναγωγή των αναποφάσιστων είναι στις 21,5 μονάδες, αφού το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 38,5% και εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 17%. Το ΠΑΣΟΚ είναι 3,5 μονάδες μακριά από το δεύτερο κόμμα, ενώ το ΚΚΕ, με 9,5, «αγγίζει» το διψήφιο ακέραιο. Η ίδια δημοσκόπηση, πάντως, επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας.

Η ακρίβεια αναδεικνύεται σε υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα για τους πολίτες, αφού σχεδόν οι εννέα στους δέκα, δηλώνουν ότι η ακρίβεια και οι αυξήσεις των τιμών τους απασχολούν πολύ (63%) και αρκετά (23%). Μάλιστα, σχεδόν οι μισοί δηλώνουν ότι τα τρόφιμα είναι η κατηγορία των οικογενειακών εξόδων που τους προβληματίζει περισσότερο. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι πολίτες ανησυχούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με το 84% να δηλώνει ότι οι εξελίξεις τους απασχολούν «πολύ» (57%) ή «αρκετά» (27%).


Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η απόσταση είναι στις 18,5 μονάδες. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,5, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 15. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 12, το ΚΚΕ με 8,5, ενώ από τα υπόλοιπα 4 κόμματα η Ελληνική Λύση βρίσκεται στο 4,5, Σπαρτιάτες και Νίκη στο 3, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας, με 2,5, δεν μπαίνει στη Βουλή. 



Δημοσκόπηση Pulse: «Καίει» η ακρίβεια»


Η κρίση στη Μέση Ανατολή δεν αφήνει απαθές το 57% των ερωτηθέντων, που τόνισε ότι ασχολείται πολύ, ενώ το 2% ασχολείται λίγο και ισάριθμο ποσοστό τόνισε πως δεν το νοιάζει καθόλου. 



Ακόμα περισσότεροι, το 86%, δηλώνουν ότι το μείζον πρόβλημά τους είναι η ακρίβεια. Ειδικά στις κατηγορίες από 30 έως 44 και από 45 έως 59, είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό που ανησυχεί ιδιαιτέρως. 





Από τα προϊόντα που ακρίβυναν, τα τρόφιμα, δηλαδή εκείνα που είναι πρώτης ανάγκης, είναι εκείνα που ανησυχούν το 46% των ερωτηθέντων, με το 23% να εστιάζει στο ρεύμα. Επιπλέον, το 17% βλέπει στην απογείωση των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου ένα μεγάλο ζήτημα. 




Δημοσκόπηση Pulse: Αρνητισμός για ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη


Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τη διαγραφή τριών στελεχών από το κόμμα, το μεγαλύτερο ποσοστό, 34%, δήλωσε αδιαφορία, ενώ το 25%, προβληματισμό. Υπάρχει και ένα 5% που τόνισε... ικανοποιημένο. 



Το ποσοστό αλλάζει με βάση τους ψηφοφόρους. Σε ό,τι αφορά εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις με ενδιαφέρον, ενώ στους υπολοίπους περισσεύει ο προβληματισμός. 



Για τον Στέφανο Κασσελάκη, το 58% έχει αρνητική και μάλλον αρνητική γνώμη για τις διαδράσεις του, ενώ το 25% θετική και μάλλον θετική. Αν υπολογιστούν οι γνώμες με βάση τους ψηφοφόρους των κομμάτων, μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει θετική γνώμη, ενώ στους υπόλοιπους είναι συντριπτικά αρνητική.





Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, βλέπουν οι ερωτηθέντες να ευνοείται περισσότερο από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεντρώνει 31 μονάδες, η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 23, ο... ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτος, με 15, ενώ το ΚΚΕ λαμβάνει 9%. 



Επίσης, οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι είναι από αρκετά ως πολύ πιθανή η δημιουργία νέου κόμματος στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Το 53% έχει αυτήν τη γνώμη, ενώ το 21% δεν το βλέπει πιθανόν. Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους των κομμάτων, η απάντηση «αρκετά» κυριαρχεί.





Δημοσκόπηση Pulse: Συντριπτική συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ

Σε ό,τι αφορά τις συσπειρώσεις των τριών πρώτων κομμάτων, το 86% των ψηφοφόρων της ΝΔ στις εθνικές εκλογές τόνισαν ότι θα την ξαναψήφισαν, για τον ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό ήταν 69% και για το ΠΑΣΟΚ 82%.