Κάλεσμα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, απηύθυνε σήμερα (1/11) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά το πέρας της επίσκεψής του και της περιοδείας του στους χώρους του νοσοκομείου της Αθήνας «Γεώργιος Γεννηματάς».

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νίκη Κεραμέως, την κυβέρνηση, δηλαδή, «από τον νόμο που συζητάμε τώρα να βγάλει τον έλεγχο του υπουργού από τη διοίκηση των νοσοκομείων».

Ευτυχώς που υπάρχει έλεγχος του υπουργού Υγείας στις διοικήσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ, θα λέγαμε εμείς, αλλιώς το σύστημα θα όδευε πλήρως ανεξέλεγκτο και παραδομένο στις προσωπικές επιλογές και επιθυμίες των διοικητών, οι οποίοι, όσο αξιοκρατικά κι εάν επιλέγονται, δεν παύουν να είναι άνθρωποι, να κάνουν λάθη, να εμφανίζουν αβελτηρίες. Το πλέον σημαντικό, όμως, είναι ότι κάποιος οφείλει να έχει την πολιτική ευθύνη για τη λειτουργία και τη διοίκηση του ΕΣΥ και των ιδρυμάτων του και αυτός ο κάποιος δεν μπορεί να είναι άλλος παρά ο ίδιος ο υπουργός Υγείας.

Εάν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν έχει παρά να μας τον υποδείξει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...