Μετωπική και εφ΄ όλης της ύλης ήταν η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, σήμερα Τέταρτη (01/11). Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και η υπόθεση των παρακολουθήσεων.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταλόγισαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη έπαρση και αλαζονεία, με αφορμή τις αναφορές του πρωθυπουργού στα εκλογικά ποσοστά των δύο κομμάτων στις εθνικές εκλογές. «Η επιχειρηματολογία του κ. Φάμελλου και του κ. Ανδρουλάκη μου θυμίζει τους εφήβους που αγόρασαν τον πρώτο τους δίσκο και τον ακούν συνέχεια, την ίδια μουσική, το ίδιο τροπάριο», είπε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τους κάλεσε να αλλάξουν ρότα.

Διαβάστε ακόμα: Αιχμές Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη, Φάμελλο: Πόσες επίκαιρες ερωτήσεις έχετε καταθέσει αυτές τις 120 ημέρες στη Βουλή;

«Ο κ. Φάμελλος είπε ότι αποκλίνουμε από την Ευρώπη, για Μητσοτάκης ΑΕ, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης έχει μια εμμονή για το κράτος δικαίου και τις υποκλοπές» είπε ο πρωθυπουργός. «Τα ίδια λέγατε και πριν τις εκλογές, αλλά μεσολάβησε η κρίση του λαού κι η ΝΔ πήρε 41%, εσείς 17% και εσείς 12%. Αλλάξτε τροπάρι επιτέλους, διευρύνετε λίγο τη γκάμα σας» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Σφοδρά πυρά για το νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών

Το «θερμόμετρο» χτύπησε «κόκκινο» με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την επιλογή διοικητών στη δημόσια διοίκηση, με τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει και αύξηση αποδοχών για τους νέους διοικητές.

«Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο βήμα για την αποκομματικοποίησης του κράτους. ΚΑΤ  11.24.55 ο στόχος είναι σαφής. Να τοποθετείται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμα: Φάμελλος: Η κυβέρνηση νομοθετεί τον κομματισμό στη δημόσια διοίκηση, νομοθετεί το ρουσφέτι

«Το σύνθημα του κύριου Μητσοτάκη ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση ξέρετε πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος της νέας Δημοκρατίας στην κατάλληλη θέση. Για να υπάρχει το ρουσφέτι στο Δημόσιο και το πάρτι» ανέφερε  ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. «Νομοσχέδιο φύλο συκής περιτύλιγμα αναξιοκρατίας» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε ακόμα: Νίκος Ανδρουλάκης σε Κυριάκο Μητσοτάκη: Θέλετε κράτος λάφυρο και τις θέσεις ευθύνης σε αντίβαρο πολιτικής συναλλαγής

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει επιλογή διοικήσεων σε τέσσερα στάδια αρχικά από το ΑΣΕΠ, με τον υπουργό να διατηρεί την τελική επιλογή από την λίστα των επιτυχόντων.

Βουλή: «Φωτιά» με την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Σκληρή αντιπαράθεση είχαν όμως οι πολιτικοί αρχηγοί και όσον αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Μας εκθέτετε κ. Μητσοτάκη, δε θέλουμε να γινόμαστε αντικείμενο Επιτροπών Ευρωπ. Κοινοβουλίου – δεν έχει κληθεί μάρτυρας ο κ. Ανδρουλάκης, ο κ. Κουκάκης, ενώ καλούνται τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, από την άλλη, ανέφερε πως για τον πρωθυπουργό δεν υπάρχουν όρια. «Είστε επικίνδυνος για την δημοκρατία και για τους θεσμούς. Είστε ένοχος  εσείς και το Μαξίμου για το παρακράτος των υποκλοπών», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ίδιο τροπάριο… ο κ. Φάμελλος “αποκλίνετε από την Ευρώπη” κτλ και εσείς κ. Ανδρουλάκη για διαφάνεια και κράτος δικαίου κτλ. Τα ίδια λέγατε και πριν τις εκλογές και εμείς πήραμε 41%, εσείς 17% και εσείς 12%. Αλλάξτε τροπάριο, αλλάξτε την γκάμα σας, δε θα σας πω εγώ τι θα πείτε», απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πεδίο σύγκρουσης και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε για άλλη μια φορά την τρομοκρατική δράση της Χαμάς, ζήτησε όμως και από το Ισραήλ να μην υπερβεί το δικαίωμα της αυτοάμυνας. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καυτηρίασαν την ελληνική στάση στο Μεσανατολικό και την αποχή της Ελλάδας από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα.

«Αναγνωρίσαμε το αυτονόητο δικαίωμα της αυτοάμυνας μετά την ανατριχιαστική επίθεση που δέχτηκε από μια τρομοκρατική οργάνωση» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι ιστορικό λάθος η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός να μην ακολουθεί την ισορροπημένη στάση που ακολουθούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Να συναντά τον πρόεδρο του Ισραήλ και όχι τον πρόεδρο των παλαιστινίων. Και να λέει ότι η όποια προσπάθεια να έχει το λιγότερο ανθρώπινο κόστος», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.