Το «πράσινο φως» για την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών έδωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής πριν απο λίγο, μετά το εισαγγελικό αίτημα να καταθέσουν ως ύποπτοι για εξαπάτηση εκλογέων.

Το αίτημα για την άρση της ασυλίας έχει αποσταλεί στη Βουλή από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδελίνη, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται από τη Δικαιοσύνη, μετά τις καταγγελίες που είχε κάνει από το βήμα της Ολομέλειας ο ίδιος ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, κατά των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ως χειραγωγούμενους του Ηλία Κασιδιάρη.

*Διαβάστε εδώ: Βασίλης Στίγκας: Τι κατέθεσε στον Άρειο Πάγο για τους Σπαρτιάτες - "Δεχόμουν απειλητικά τηλεφωνήματα"

Μάλιστα, και οι 11 ελεγχόμενοι βουλευτές παρέστησαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.


Χάρης Κατσιβαρδάς: «Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδομηθεί το κατηγορητήριο»

«Η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους, προκειμένου να απαντήσουν στην κατηγορία της εισαγγελέως της Αρείου Πάγου. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδομηθεί το κατηγορητήριο, ώστε να διατυπωθεί η άποψη των βουλευτών και να λάμψει η αλήθεια και να φωτιστεί κάθε πτυχή αυτής της διαδικασίας. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα το κοινοβουλευτικό έργο. Ο κ. Κόντης ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του. Το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί, έχουμε όλα τα απτά στοιχεία, η ίδια η πραγματικότητα θα ανατρέψει αυτήν την ένδειξη για το αδίκημα», επισήμανε ο βουλευτής των Σπαρτιατών Χάρης Κατσιβαρδάς.


Γιάννης Κόντης: «Δεν έχω καμία σχέση με αυτήν την κατηγορία»

«Στην Επιτροπή Δεοντολογίας είπα προσωπικά πως δεν θεωρώ ότι έχει κάνει αυτό το πλημμέλημα και πως δεν έχω θέμα ό,τι και να αποφασίσουν, είτε άρουν είτε όχι, δεν έχω θέμα αν θα αρθεί. Δεν έχω καμία σχέση με αυτήν την κατηγορία. Φυσικά και δεν καθοδηγούμαι από κανέναν. Δεν ήμουν στους Έλληνες», ανέφερε ο βουλευτής των Σπαρτιατών Γιάννης Κόντης.


Παναγιώτης Δουδωνής: «Ομόφωνα δεκτό στην Επιτροπή το αίτημα της εισαγγελέως»

«Ομόφωνα δεκτό στην Επιτροπή το αίτημα της εισαγγελέως. Πρώτο βήμα για ποινική διερεύνηση, έχουμε και συνταγματική διερεύνηση, που περιλαμβάνει και το θέμα της ηγεσίας και της κρατικής χρηματοδότησης. Η Βουλή έκανε το καθήκον της», δήλωσε με τη σειρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής.