Η μνήμη της Φώφης Γεννηματά τιμήθηκε σε εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, με καλεσμένο το βουλευτή Νότιου Τομέα Β' Αθηνών του Κινήματος Αλλαγής, Παύλο Χρηστίδη

Ο Παύλος Χρηστίδης λογίζεται ως ένα από τα πρόσωπα που ανέδειξε η προ διετίας εκλιπούσα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο η εκδήλωση μνήμης ήταν και αφορμή προκειμένου τόσο ο βουλευτής όσο και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Ευριβιάδης Ελευθεριάδης, που άνοιξε και έκλεισε την εκδήλωση, να συντείνουν ότι στόχος του κόμματος είναι να επιστρέψει σε κυβερνητική ρότα. Το voria.gr ήταν εκεί για να παρέχει και το οπτικό υλικό. 



Επιπλέον, στο ρεπορτάζ του αναφέρεται: Ο Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης ευχαρίστησε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που γέμισαν την αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης, ενώ εξήρε τη συνεισφορά τους στις βουλευτικές, αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τα αποτελέσματά τους, όπως είπε, δείχνουν ότι «η Θεσσαλονίκη αλλάζει πρόσωπο», ενώ λίγο μετά ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να αγκαλιάσουν με ζέση τις προσπάθειες του κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών, με στόχο «το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει κεντρική δύναμη».

Έπειτα έδωσε τη σκυτάλη στον Παύλο Χρηστίδη, λέγοντας ότι θεωρεί πως «είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο να μιλήσει για τη Φώφη Γεννηματά».

Παύλος Χρηστίδης για Φώφη Γεννηματά: «Αποτέλεσε μεγάλη έμπνευση για όλες τις σύγχρονες γυναίκες»

Ο Παύλος Χρηστίδης επαίνεσε σε αρκετά σημεία της ομιλίας του τη Φώφη Γεννηματά. Είπε ότι η αείμνηστη πρόεδρος της παράταξης ήταν «μια πολιτικός με αξίες και ιδανικά», αλλά και ότι «δημιούργησε βαθιές ανθρώπινες σχέσεις που δεν στέκονταν σε πρόσκαιρες προσωπικές αντιπαραθέσεις, παρανοήσεις ή συμπεριφορές».

Έπειτα υπογράμμισε πως «έσωσε την αξιοπρέπεια του ΠΑΣΟΚ, προστατεύοντάς το από τη λεηλασία του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των συμφερόντων που τους εξυπηρετούσαν», ενώ τόνισε πως η εκλιπούσα κράτησε ενωμένο το ΠΑΣΟΚ σε εποχές που οι δημοσκοπήσεις έδειχναν εξωκοινοβουλευτικά ποσοστά για την παράταξη.



Ο Παύλος Χρηστίδης δεν παρέλειψε επιπλέον να αναφέρει ότι η Φώφη Γεννηματά «αποτέλεσε μεγάλη έμπνευση για όλες τις σύγχρονες γυναίκες», ενώ τόνισε πως παρ' ότι το ΠΑΣΟΚ «έφτασε στο 6%, 7% ή 8%, οι δημοσκοπήσεις έδιναν στην ίδια ποσοστά άνω του 40%».

Παύλος Χρηστίδης: Τι του είπε η Φώφη Γεννηματά όταν περίμενε την κόρη του


Ο Παύλος Χρηστίδης αναφέρθηκε και σε μία προσωπική ιστορία που είχε με τη Φώφη Γεννηματά, όταν της μεταβίβασε το νέο πως η γυναίκα του είναι έγκυος στην κόρη τους.

«Όταν το 2020 ανακοίνωσα στη Φώφη Γεννηματά ότι είναι έγκυος η γυναίκα μου, εκείνη με έπιασε από το μανίκι και μου είπε "πρόσεχε, να ασχολείσαι λίγο με τη γυναίκα και το παιδί"», είπε σχετικά ο κ. Χρηστίδης και επισήμανε: «Σήμερα δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος για να σταθεί δίπλα στις οικογένειες. Αλλά ούτε και θεσμοί πρόνοιας, προκειμένου να σταθούν δίπλα σε όσους θέλουν να κάνουν ένα βήμα μπροστά».

Έπειτα, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Β' Αθηνών εξαπέλυσε τα πυρά του στην κυβέρνηση, διερωτώμενος μεταξύ άλλων αν «είναι το 41% που χρησιμοποιεί η ΝΔ ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ η απάντηση για τα προβλήματα των πολιτών σήμερα; Μπορεί άραγε με αυτό το 41% να στήσει ένα σύστημα παρακολουθήσεων που παρακολουθεί δικαστικούς, πολιτικούς αντιπάλους, συνοδοιπόρους και επιχειρηματίες;».

Με αφορμή μάλιστα τα παραπάνω, ο Παύλος Χρηστίδης είπε ότι «η περίοδος στην οποία το ΠΑΣΟΚ έμπαινε στη συζήτηση ως συμπλήρωμα έχει τελειώσει», αλλά και πως «έχει έρθει η ώρα το ΠΑΣΟΚ να μιλήσει ανοιχτά για τη νίκη του».



Σχολίασε επιπλέον πως «ο στόχος στις επόμενες εκλογές είναι το ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί το πρώτο κοινοβουλευτικό κόμμα» και ξεκαθάρισε πως «αυτός ήταν πάντοτε στόχος του ΠΑΣΟΚ».

Ενόψει των ευρωεκλογών, πέταξε επιπλέον μια σπόντα για τα κόμματα που επιδιώκουν συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, καθώς έκανε λόγο για παρατάξεις που επιδιώκουν «πολιτικό γάμο εκ των υστέρων».

Ξεκαθάρισε επιπλέον ότι δεν έρχεται «κανένας μικρός τελικός», αλλά και ότι δεν μας ενδιαφέρει «δεν μας ενδιαφέρει μία μάχη η οποία είναι δευτερεύουσα».

Υποστήριξε ακόμη ότι «απέναντί μας έχουμε μία παράταξη η οποία χρησιμοποιεί κάθε αρμό της εξουσίας προς τη δική της παραμονής σε εκείνη».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Αθανάσιος Γλαβίνας, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης, και άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος.