Στην Κορινθία περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το πρωί τον Αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, με ξενάγηση από διευθυντή του φορέα.

Ο κ. Κασσελάκης διέκρινε την δυνατότητα για έναν ζωντανό χώρο μελέτης, συμμετοχής, αλλά και συμβολής στην τοπική τουριστική ανάπτυξη, κατά την ξενάγησή του στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο.

Ο ίδιος επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε εκτενώς για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, με κυριότερη αυτή της αναστήλωσης των μνημείων, για την οποία υπάρχει έτοιμη μελέτη, αλλά δεν υλοποιείται. Θίγοντας το ζήτημα της ανάγκης αξιοποίησης σχετικών προγραμμάτων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επεσήμανε ότι «εδώ έπρεπε να είχαμε φοιτητές από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού, να είχαμε νέα παιδιά να βλέπουν τη διαδικασία, να γινόταν ένα κέντρο ανάπτυξης, συνδυασμός  εκπαίδευσης, αρχαιολογικής μελέτης και τουρισμού». 

6015874
6015877
6015881
6015896
6015901
6015938
6015939
6015944

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πράττουμε τα δέοντα

«Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν πράττουμε τα δέοντα για να μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτό το μνημείο πολιτισμού, ώστε να δημιουργηθεί και μια τοπική ανάπτυξη γύρω από αυτό. Είναι κοινή λογική την οποία δυστυχώς δεν βλέπουμε στη χώρα μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μετά το τέλος της επίσκεψής του.

Στη συνέχεια βρέθηκε στο Οινοποιείο Γκόφα στο Κούτσι Νεμέας, αλλά και στον οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας και σε κτήματα που έχουν υποστεί ζημιές.

Επίσκεψη Στέφανου Κασσελάκη σε οινοποιεία της Νεμέας

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στο οινοποιείο, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε τις δυνατότητες δημιουργίας εγχώριας τεχνογνωσίας στο πεδίο της βιομηχανικής παραγωγής εξοπλισμού για τις ανάγκες των παραγωγών κρασιού, ενώ εξήρε την ποιότητα των ελληνικών κρασιών, μιλώντας με τους ανθρώπους του οινοποιείου. «Βασιζόμαστε σε σας να καλλιεργήσετε τη δική μας τεχνογνωσία σ’ αυτά», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, για να προσθέσει στη συνέχεια: «έχουμε εξαιρετικής ποιότητας κρασιά. Έχουν  εξαιρετικό brand στο εξωτερικό, πολύ καλή σχέση αξίας - ποιότητας και πρέπει να δημιουργήσουμε ένα «οικοσύστημα» γύρω από αυτό και να το συνδυάσουμε με το τουρισμό και τον πολιτισμό».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έθιξε επίσης και το μεγάλο ζήτημα της χρηματοδότησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, συμμεριζόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. «Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τις τράπεζες είναι μεγάλη κοροϊδία. Η διαφορά πιστώσεων – χρεώσεων στα επιτόκια είναι τεράστια και δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό», τόνισε.

Αργότερα ο κ. Κασσελάκης θα βρεθεί στο δημαρχείο Νεμέας και θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Αγροτικού Συλλόγου, Συνεταιρισμού, Συνδέσμου Οινοποιών, ΟΠΕΚΕΠΕ κ.α.

Στι 3 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο ΜΑRE WEST (MALL – 5o χλμ Κορίνθου-Πατρών), που είναι ένας παλιός βιομηχανικός χώρος (σωληνουργία) όπου πριν κλείσει είχε εργατικό ατύχημα με 5 νεκρούς.

Εικόνες από την επίσκεψη Στέφανου Κασσελάκη στον αρχαιολογικό χώρο Νεμέας

6015688
6015691
6015692
6015696