Τη διαφωνία της με τις διαγράφες που έχει ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε πέντε ημέρες πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ «είμαι κατά των διαγραφών. Ένας από τους όρους της ενότητας είναι τα όργανα να λειτουργήσουν κανονικά, να μην γίνει η Κεντρική Επιτορπή πεδίο διαμάχης. Πρέπει να φύγουν από το τραπέζι οι διαγραφές».

Σία Αναγνωστοπούλου: Θα ψηφίσω αρνητικά για τις διαγραφές

«Ο πρόεδρος και ο κάθε πρόεδρος έχει ένα καταστατικό στο οποίο υπόκεινται οι πάντες. Έχουμε την επιτροπή δεοντολογίας. Οτιδήποτε αποφασίσει η Κενρική Επιτροπή είναι γνωμοδοτικός ο ρόλος της. Ας τοποθετηθούμε ο καθένας και η κάθε μια με αίσθημα ευθύνης» πρόσθεσε η κυρία Αναγνωστοπούλου. 

Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε ότι «αν κληθούμε να ψηφίσουμε, εγώ θα ψηφίσω αρνητικά. Οι διαγραφές σε ένα κόμμα που περνάει αναταράξεις και βρίσκεται στον φαύλο κύκλο της ήττας δεν βοηθάνε».

Η απάντηση στη Θεοδώρα Τζάκρη

Απαντώντας, δε, στην Θεοδώρα Τζάκρη χωρίς να την κατονομάζει, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «επειδή ακούω ορισμένους να ζητούν διαγραφές "εδώ και τώρα" λέω ότι πυγμή και κύρος ενός προόεδρου είναι και να αποφεύγει τις διαγραφές».

«Διαφωνώ με το ύφος και τον τρόπο κριτικής και ειδικά από τα τηλεοπτικά μέσα. Δεν συμφωνώ με κανέναν είτε από τη μια είτε από την άλλη που παίρνει σβάρνα τα κανάλια με ύφος που δεν μου ταιριάζει εμένα. Με αυτό το ήθος και το ύφος και το κούνημα του δαχτύλου και τα "διώχτους, φτιάξτους" χωρίς δισταμό δεν συμφωνώ» πρόσθεσε η Σία Αναγνωστόπουλου.

«Διαγραφές δεν είναι στην κουλτούρα του κόμματος. Ακόμα και όταν είχε τεθεί θέμα Πολλλάκη ο Φίλης είχε διαφωνήσει» υπενθύμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.