«Η Κεντρική Επιτροπή δεν είναι αρμόδια να αποφασίσει για τις διαγραφές, θα πρέπει να επικεντρωθεί στα θέματα της επικαιρότητας, όπως η ακρίβεια, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές ιστορίες», με τον Γιάννη Αργυρό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς

Είπε πως όλοι στο κόμμα θα πρέπει να συμφωνήσουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καινούργιο πρόεδρο και ότι θα πρέπει να ανανεωθεί ριζικά και να προκύψει ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ, που θα στοιχηθεί με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Διαβάστε ακόμα: Πέτρος Παππάς στα Παραπολιτικά 90,1: Ο Στέφανος Κασσελάκης έτεινε χείρα φιλίας σε όλο το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Πέτρου Παππά στα «Παραπολιτικά» 90,1

Αναφορικά με την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ:

Δεν είναι αρμόδια η Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει για τις διαγραφές, είναι γνωμοδοτικό όργανο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να επικεντρωθεί στα θέματα της επικαιρότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι αξιωματική αντιπολίτευση και αυτό το οποίο προέχει είναι να τοποθετηθεί πολιτικά απέναντι στα κρίσιμα θέματα της ακρίβειας, του σκανδάλου των υποκλοπών, που φαίνεται να έχει νέες διαστάσεις, της φορολογικής πολιτικής την οποία έχει εξαγγείλει η ΝΔ, η οποία φορολογεί με ένα χαράτσι οριζόντιο όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτά είναι τα θέματα τα οποία ενδιαφέρουν την κοινωνία και όχι μια εσωτερική διαδικασία, η οποία πρέπει να τελειώνει και την οποία πρέπει να αφήσουμε οριστικά πίσω μας, απομονώνοντας και τις φωνές εκείνες οι οποίες κρατούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πίσω. 

Ερωτηθείς ποια στάση θα τηρήσει σε σχέση με τις διαγραφές: 

Πρέπει να συνομολογήσουμε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ σε δύο βασικά προαπαιτούμενα, για να συνεχίσουμε την πορεία μας. Το πρώτο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν καινούργιο πρόεδρο και το δεύτερο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να ανανεωθεί ριζικά, να προκύψει ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα αντιστοιχιστεί με τις ανάγκες της κοινωνίας.