«Μονόδρομος η διαγραφή για κάποια στελέχη που φτάνουν στα άκρα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες νωρίς;» με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναπτυχθεί από αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η βούληση να αποχωρήσουν από το κόμμα», συνέχισε ο Γιάννης Σαρακιώτης.

Είπε πως εάν τα στελέχη αυτά δεν μπορούν να συνυπάρξουν θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ενότητα. 

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάννη Σαρακιώτη στα Παραπολιτικά 90,1


Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναπτυχθεί από αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η βούληση να αποχωρήσουν από το κόμμα, εγώ μέχρι τελευταία στιγμή οφείλω να αισιοδοξώ, οφείλω να εργάζομαι για την ενότητα όπως έχει πράξει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η συμμετοχή σε έναν τέτοιο οργανισμό είναι εθελοντική αν κάποιος δεν αισθάνεται καλά, αισθάνεται ότι η ολιγαρχία έχει μπει στο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ ή κάποια άλλη κατηγορία κατά του χώρου βεβαίως και αποχωρεί.

Ερωτηθείς αν είναι υπέρ των συγκεκριμένων τεσσάρων διαγραφών

Όταν κάποιος βγαίνει υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ και λεει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ένα κόμμα των ολιγαρχών και των συμφερόντων προσβάλλομαι και εγώ ο ίδιος. Τέτοιες δηλώσεις τουλάχιστον εμένα με θίγουν και προσωπικά. Έχουμε αξιοπρέπεια, εργαζόμαστε τίμια όλα αυτά τα χρόνια και βρισκόμαστε στην πολιτική τέτοιες δηλώσεις δεν μπορούν να περνάνε στο ντούκου. Δυστυχώς υπάρχουν και οι διαγραφές. Όταν κάποιοι φτάνουν στα άκρα, και όταν κάποιοι βάλλουν εναντίον συντρόφων είναι μονόδρομος κάποια στιγμή η διαγραφή.

Θεωρώ ότι το ταχύτερο δυνατό πρέπει να ξεκαθαρίσει αυτή η κατάσταση όποιος θέλει να παραμείνει να παραμείνει, όποιος θέλει να αποχωρήσει να αποχωρήσει. Όποιοι μπορέσουμε νηφάλια να συζητήσουμε και να γεφυρώσουμε ένα χάσμα που ενδεχομένως να έχει προκύψει να προχωρήσουμε μπροστά αλλά αυτή η κατάσταση είναι τοξική, είναι άρρωστη και δεν μπορεί να συνεχιστεί.