Τους λόγους που δεν παρέστη στην εκδήλωση τιμής για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο μιας «περιπατητικής» του συνέντευξης στον ANT1 από την οικία του στον Νέο Κόσμο προς τον σταθμό του μετρό στην Ακρόπολη, το οποίο χρησιμοποίησε για να μεταβεί στα γραφεία της Κουμουνδούρου.

«Τι δουλειά έχω εγώ με αυτούς που έχουν κατασπαταλήσει δισεκατομμύρια. Μόνο εκσυγχρονισμός δεν ήτανε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ρωτήθηκε για την απουσία του από τη σχετική εκδήλωση. Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που ενδιαμέσως έκανε στάσεις για να συνομιλήσει με τον κόσμο, απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ωστόσο εκτίμησε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διασπαστεί».

Επιπλέον, ο Στέφανος Κασσελάκης σε αυτή την ιδιότυπη συνέντευξη επανέλαβε αρκετές φορές ότι ο κόσμος είναι η δύναμή του και αυτός τον στήριξε για να γίνει αρχηγός. «Πώς γίνεται να είσαι αρχηγός κόμματος και να μη μιλάς με τον κόσμο» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Ο ελιτισμός στην πολιτική πρέπει να φύγει».