«Είναι σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενώσει τις προσπάθειες του με το ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο των υποκλοπών», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη.

Μιλένα Αποστολάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενώσει τις προσπάθειες του με το ΠΑΣΟΚ για
το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ερωτηθείσα αν η προσέγγιση Ανδρουλάκη Κασσελάκη θα έχει ένα δια ταύτα την επόμενη μέρα, η Μιλένα Αποστολάκη σημείωσε ότι «αυτή στιγμή υπάρχει ένα ζήτημα κράτους δικαίου στην Ελλάδα σε ότι αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών που ορισμένα κόμματα τα βρίσκει σύμφωνα σε ότι αφορά την ανάγκη διερεύνησής του και σε ότι αφορά και κάτι το οποίο χρεώνεται στην κυβέρνηση, μια απόπειρα συγκάλυψης». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα από αυτά τα κόμματα και υπό αυτή την έννοια στο θέμα αυτό όπως φάνηκε και από δηλώσεις που γίνονται από στελέχη του κόμματος αλλά και από τη χθεσινή συνάντηση είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενώσει τις προσπάθειες του με τη μεγάλη προσπάθεια το ΠΑΣΟΚ ώστε αυτό το σκάνδαλο να μην πνιγεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αποστολάκη. «Αυτό το σκάνδαλο πρέπει να αποκαλυφθεί ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι ποτέ ξανά αρχηγός κόμματος αντιπολίτευσης, ποτέ ξανά μέλη υπουργικού συμβουλίου, ποτέ ξανά η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα παρακολουθείται και επίσης ποτέ ξανά παράνομα λογισμικά δεν θα συνδυάζονται με την ΕΥΠ», υπογράμμισε η ίδια.

«Ναι σε προανακριτική για τα Τέμπη που θα περιλαμβάνει τα δύο πολιτικά πρόσωπα από κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

«Επίσης ένας άλλος τομέας μπορεί είναι τα Τέμπη όπου επίσης υπάρχουν κόμματα μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι δεν μπορούμε να ξεχάσουμε 57 ανθρώπους, ότι η ευθύνη δεν μπορεί να συσκοτίζεται και να διαχέεται στο παρελθόν αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες», συμπλήρωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ερωτηθείσα αν το επικείμενο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών θα περιλαμβάνει τους Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη, η Μιλένα Αποστολάκη απάντησε: «Προφανώς, αυτό έχει ειπωθεί από το ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλω να μιλήσω για πρόσωπα, θέλω να μιλήσω για κυβερνητικές ευθύνες στη συγκεκριμένη κυβερνητική περίοδο. Εγώ θέλω να τοποθετήσω το θέμα σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, από τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο προκύπτουν τα υπεύθυνα πρόσωπα. Τα πρόσωπα που είχαν την πολιτική ευθύνη για το σιδηρόδρομο».

«Σταθερή η άνοδος του ΠΑΣΟΚ»

Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις, η κ. Αποστολάκη επισήμανε: «Αυτό που κρατάω και από τη χθεσινή δημοσκόπηση είναι η σταθερή άνοδος. Ότι γκρεμίζεται εύκολα χτίζεται πάρα πολύ δύσκολα. Το ΠΑΣΟΚ δείχνει με πολύ σταθερότητα και συνέπεια ότι αυτή η σχέση εμπιστοσύνης ξαναχτίζεται».