Άμεση ήταν αντίδραση της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου αναφορικά με την καταγγελία από την 1η ΕΠΑΣ Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Όπως ανήρτησε στα social media η υφυπουργός «ενημερώθηκα από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία, ενώ ετέθη σε διαθεσιμότητα ο υπάλληλος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας».

Η κ. Αλέξοπουλου αφού ενημερώθηκε από τον Κωνσταντίνο Ταγγίρη πρόεδρο του ΟΑΣΘ, για το απαράδεκτο περιστατικό έδωσε εντολή για να κινηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Αναφορικά με την καταγγελία από την 1η ΕΠΑΣ Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ενημερώθηκα από τη διοίκηση του...

Δημοσιεύτηκε από Χριστίνα Αλεξοπούλου στις Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2023

Το χρονικό του περιστατικού παρενόχλησης από τον 51χρονο υπάλληλο του ΟΑΣΘ

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με την καταγγελία ο 51 ετών κατηγορούμενος χθες βράδυ, προσφέρθηκε μετά το τέλος της βάρδιας, να πάει με το αυτοκίνητό του την 19χρονη στο σπίτι της.

Καθ' οδόν και καθώς βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο φέρεται να την παρενόχλησε σεξουαλικά, για αυτό και εκείνη προέβη στην καταγγελία της.

Ο υπάλληλος του ΟΑΣΘ συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αμέσως μετά την κοινοποίηση της καταγγελίας από την 1η ΕΠΑΣ Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ο 51χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα , ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Λόγω απουσίας μαρτύρων, η δίκη αναβλήθηκε και ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος.