''Η διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής ταυτότητας είναι μια διαρκής μάχη. Απαιτεί εγρήγορση προσπάθεια συνεχή και ενότητα στην κατεύθυνση αυτή''. Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης πολιτικής και στρατιωτικής παρέλασης στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 111η επέτειο της απελευθέρωσης της Μυτιλήνης από τον Οθωμανικό ζυγό, στους οποίους συμμετείχε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο Μάκης Βορίδης συνεχάρη τη δημοτική αρχή για την άψογη οργάνωση των εκδηλώσεων και πρόσθεσε: ''Αυτές οι επέτειοι μας θυμίζουν τη μεγάλη διαδρομή που έκανε η πατρίδας μας για να κατακτήσει την ελευθερία της. Μας θυμίζουν ότι η διαδικασία της απελευθερώσεως δεν ήταν μια χρονική στιγμή. Για να επέλθει η εθνική ολοκλήρωση υπήρξαν σκληροί αγώνες, για δεκαετίες, μέχρι να καταφέρουν να φθάσουν στο σημείο της εθνικής ενότητας και ολοκληρώσεως.

Μάκης Βορίδης: Η διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας,  ανεξαρτησίας και ταυτότητας είναι μια διαρκής μάχη

Είναι σημαντικό να το θυμόμαστε αυτό γιατί η υπόθεση της διατήρησης της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής ταυτότητας είναι μια διαρκής μάχη. Πράγματα που μας φαίνονται σήμερα δεδομένα και κατακτημένα, πράγματα που μας φαίνονται αυτονόητα, πρέπει να θυμόμαστε πως έχουν υπάρξει γενιές ολόκληρες που πάλεψαν για να τα κατακτήσουν και δεν τα είχαν. Η διατήρηση τους απαιτεί εγρήγορση προσπάθεια συνεχή και ενότητα στην κατεύθυνση αυτή''.