Κλιμακώνεται η ένταση και η πόλωση στο ΣΥΡΙΖΑ με την εσωστρέφεια να μην έχει προηγούμενο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μετά τη Νομαρχιακή της Βόρειας Αθήνας, τώρα και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Έλενας Ακρίτα, για τη στήριξη στον δεξιό υποψήφιο της Φιλοθέης-Ψυχικού στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα «βγάζει στον τάκο» και τη βουλευτή Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη και τον βουλευτή Επικρατείας Ευάγγελο Αποστολάκη.

Σε σχέση με την παραπομπή της Νίνας Κασιμάτη, υπενθυμίζεται ότι στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών η ίδια είχε δώσει γραμμή στήριξης υπέρ του «γαλάζιου» υποψηφίου Γιάννη Λαγουδάκου, έναντι του υποψηφίου Δημήτρη Γκανά. 

Διαβάστε επίσης: Νομαρχιακή Βόρειας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ κατά Κασσελάκη: Να πάρει πίσω τις παραπομπές για διαγραφή

Επίσης, ο βουλευτής Επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης «γαλάζιων» ανταρτών της ΝΔ στον δεύτερο γύρο, καθώς, όταν είχε ερωτηθεί σχετικώς, είχε απαντήσει «όπου χρειαστεί θα το κάνουμε».

Γιατί ζητά τις παραπομπές η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μετά από συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της στις 21-22 Οκτωβρίου, αποφάσισε να στείλει επιστολή στην Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου να της επισημάνει τις «παραβάσεις» των τριών στελεχών ώστε να πράξει τα δέοντα.

Στην επιστολή της σημειώνει ότι αυτά τα πρόσωπα στράφηκαν κατά στρατηγικών επιλογών του κόμματος, χρησιμοποιώντας το καταστατικό κατά το δοκούν, ενώ κάνει λόγο για «περιπτώσεις στελεχών που ενσωματώνονται στο ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και της δεξιάς πολιτικής ακόμη και σε επίπεδο ρητορικής στη σφαίρα του δημόσιου διαλόγου», την ώρα που «η μάχη απέναντι στη δεξιά τίθεται ως βασικός πυλώνας του επικοινωνιακού αφηγήματος της νέας ηγεσίας».

Νωρίτερα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε τη βουλευτή Επικρατείας Έλενα Ακρίτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας, για τη στάση που κράτησε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, στις οποίες υποστήριξε δημόσια τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού και όχι τη Μαρία Αποστολάκη, δικηγόρο και νομική εκπρόσωπο του Κέντρου «Διοτίμα», η οποία υπήρξε η εκλεκτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Διαβάστε επίσης: Νίκος Καρανίκας: Δεν υφίσταται πλέον Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, υπονόμευσαν την ύπαρξή τους

Τι αναφέρει η επιστολή της Νεολαίος του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικότερα, η επιστολή της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφέρει:

 «Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται στα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης τοποθετήσεις υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος που στρέφονται σε πολλές περιπτώσεις κατά καταστατικών ρυθμίσεων και ηθικών αξιών, ταυτοτικών θέσεων και στρατηγικών επιλογών του κόμματος, χρησιμοποιώντας το καταστατικό κατά το δοκούν (περιπτώσεις Έλενα Ακρίτα, Νίνα Κασιμάτη, άρθρο 6 παράγραφος (η), Ευάγγελος Αποστολάκης άρθρο 6 παράγραφος (η) και άρθρο 36 παράγραφος 3 ).

Ταυτόχρονα, ο δημόσιος διάλογος κυριεύεται από δηλώσεις τοξικές και απαξιωτικές προς μερίδα συντρόφων και συντροφισσών. Ενώ η μάχη απέναντι στη δεξιά τίθεται ως βασικός πυλώνας του επικοινωνιακού αφηγήματος της νέας ηγεσίας, υπάρχουν περιπτώσεις στελεχών που ενσωματώνονται στο ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και της δεξιάς πολιτικής ακόμη και σε επίπεδο ρητορικής στη σφαίρα του δημοσίου λόγου, δημιουργώντας έτσι, διαφορετική κατεύθυνση από την αντιδεξιά επιλογή του κόμματος.

Η παρούσα επιστολή έχει σκοπό να επισημάνει στην επιτροπή δεοντολογίας τις παραπάνω παραβάσεις για να πράξει τα δέοντα, περιφρουρώντας το καταστατικό και τις ομοφώνως ψηφισμένες από το συνέδριο θέσεις του κόμματος».