Ο Δημήτρης Μάντζος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, δήλωσε ότι το κόμμα του σέβεται τις διαδικασίες και την κρίση που μπορεί να αντιμετωπίζουν άλλα κόμματα. Δεν επενδύει στην καταστροφή τους, αλλά επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας θετικής ατζέντας, που θα αποτελέσει εναλλακτική πρόταση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Θεωρούμε ότι όλες οι εξελίξεις που συμβαίνουν στο πολιτικό φάσμα έχουν τη δική τους σημασία. Όμως σεβόμαστε απολύτως τις διαδικασίες στα άλλα κόμματα και τα όργανά τους και την κρίση στην οποία μπορεί ενδεχομένως να βρίσκονται. Δεν καταληστεύουμε, δεν επενδύουμε στην καταστροφή, στις κρίσεις άλλων κομμάτων», ανέφερε ο Δημήτρης Μάντζος, στο Πρώτο Πρόγραμμα για το κατά πόσο στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει πλέον η αίσθηση ότι δημοσκοπικά είναι ένα βήμα πριν την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εμείς έχουμε μια θετική ατζέντα, θετική πρόταση εναλλακτική σε απάντηση προς το σχέδιο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που αναπαράγει κοινωνικές αδικίες» επισήμανε.

“Αγενής η δήλωση Κασσελάκη”

Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εναντίον του Κώστα Σημίτη, με αφορμή την απουσία του πρώτου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του τέως πρωθυπουργού, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε «σε επίπεδο πολιτικό, κοινωνικό, ήταν τουλάχιστον αγενές».

«Είναι μια αγένεια σε επίπεδο κοινωνικό. Είναι αγενής η δήλωση Κασσελάκη και ιδίως μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την συνάντηση σε καλό κλίμα, την εθιμοτυπική συνάντηση δύο πολιτικών αρχηγών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σε επίπεδο βαθύτερης πολιτικής ουσίας είναι μια πολύ ανησυχητική δήλωση διότι είναι και ανιστόρητη, έχει σφάλματα ιστορικά, ενέχει και δημοσιονομικά σφάλματα αλλά έχει και μια δεύτερη ανάγνωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και με τον κ. Κασσελάκη επικεφαλής, αρχηγό, συνεχίζει με αρμονικό τρόπο την παράδοση της σύμπλευσης με την καραμανλική πτέρυγα του πολιτικού φάσματος, που ουσιαστικά φέρει φαρδιά πλατιά την ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας το 2009. Μάλιστα σε μια απόπειρα ο κ. Κασσελάκης να τεκμηριώσει την άποψή του την προχθεσινή, χθες έκανε μια ανάρτηση στην οποία άθελά του ίσως, λέει όλη την αλήθεια, ότι ο Κώστας Σημίτης είπε Από το 2004 παρέδωσαν μια χώρα με 95% αναλογία χρέους προς ΑΕΠ και ο Κώστας Καραμανλής το 2009 την παρέδωσε με 127% εκτροχιασμένη, με δίδυμα ελλείμματα, δημοσιονομικό και εξωτερικό ισοζύγιο πληρωμών. Άρα ο κ. Κασσελάκης άθελά του, προσπαθώντας να τεκμηριώσει ότι ο Κώστας Σημίτης καταχρέωσε τη χώρα, είπε την αλήθεια, ότι ο Καραμανλής ήταν εκείνος που το έκανε» συμπλήρωσε ο κ. Μάντζος.

“Ακραία ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ΠΑΣΟΚ”

«Θα πρέπει να μας το απαντήσει ο κ. Κασσελάκης αν κάποτε έβλεπε διαφορετικά το ΠΑΣΟΚ» σημείωσε ο κ. Μάντζος ερωτηθείς σχετικά. «Τον έχω ακούσει πολλές φορές και στην προεκλογική ρητορεία του, στην εσωκομματική διαδικασία, να μιλάει για ένα ΠΑΣΟΚ κεντροδεξιό. Προχθές μάθαμε ότι έχουμε χρεοκοπήσει και τη χώρα. Είναι συνέχεια της ακραίας ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ΠΑΣΟΚ. Άρα δεν βλέπω πως ο κ. Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν, αν προσπάθησαν ποτέ, να δημιουργήσουν κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στα κόμματα» τόνισε ο κ. Μάντζος.

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η παρελθοντολογία. Είναι σημαντική η ιστορία όμως. Την ιστορία δεν μπορεί να την παραχαράξει κανείς. Παρελθοντολογία όσοι θέλουν να κάνουν, ας την κάνουν μόνοι τους. Εμείς κοιτάζουμε προς το μέλλον. Θεωρούμε ότι ιδίως όταν έχεις τη Νέα Δημοκρατία με αυτά τα ποσοστά των εθνικών εκλογών, αλλά με τις ρωγμές που υπέστη στις Δημοτικές και Περιφερειακές, η δουλειά μιας σοβαρής, αξιόπιστης, προοδευτικής, γνήσια προοδευτικής όμως αντιπολίτευσης είναι να πείσει ότι έχει ένα σχέδιο εναλλακτικής διακυβέρνησης του τόπου. Ο ορίζοντας της δικής μας δουλειάς είναι οι εθνικές εκλογές» επισήμανε καταλήγοντας ο κ. Μάντζος.
Πηγή:ΕΡΤ