Με πυρά κατά της "Ομπρέλας" ξεκίνησε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κεντρική Επιτροπή. Με αφορμή την ηχηρή έξοδο της "Ομπρέλας" από το κόμμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ζήτησε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα να παραδώσουν τις έδρες του, όπως και τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου

«Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, ενώ όσον αφορά στο ζήτημα του εσωτερικού δημοψηφίσματος, είπε ότι «υπάρχει προφανώς μια πραγματικότητα ότι πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος δημοψηφίσματος». Σημείωσε ότι τον βρίσκει πλήρως σύμφωνο η διατύπωση στο κείμενο της πολιτικής απόφασης που θα ακολουθήσει από την επιτροπή απόφασης και που, όπως ανέγνωσε, είναι η εξής: «Τα άτομα που εκτοξεύουν τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορεί να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα» και «οι πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας».

Διαβάστε ακόμα: Κασσελάκης σε Τσακαλώτο και Πέρκα: Δώστε τις έδρες πίσω στο κόμμα, σεβαστείτε τη βάση του κόμματος

Στην σύντομη δευτερολογία του, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα να σεβαστούν τη βάση του κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σεβαστείτε τον κώδικα δεοντολογίας τον οποίο υπογράψατε» και τους ζήτησε να επιστρέψουν τις έδρες στο κόμμα.

Κασσελάκης σε ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα αρχίζει η ενότητα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, πρόσθεσε επίσης ότι «το καταστατικό του κόμματος πάντα ίσχυε και πάντα θα ισχύει και για με μένα πρώτα απ’ όλους». «Συντρόφισσες και σύντροφοι σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπα και χθες και το εννοώ, δεν υπάρχει στενός κύκλος… Αύριο είναι μια καινούργια μέρα. Είναι μια καινούργια μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και σας καλώ όλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας μπροστά στην ιστορία αυτού του ιστορικού κόμματος».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: