Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει για δεύτερη, και τελευταία, ημέρα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τους ιδιαίτερα υψηλούς τόνους που επικράτησαν χθες, έχουμε και την αποχώρηση του Στέφανου Τζουμάκα, το «φρένο» από «προεδρικούς», Αχτσιόγλου και Τεμπονέρα στην πρόταση Κασσελάκη για δημοψήφισμα αλλά και την αποχώρηση της «Ομπρέλας», που περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής απέχουν η «ομάδα 6+6» της Έφης Αχτσιόγλου και η «Ομπρέλα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ενώ η ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα και οι «προεδρικοί» ξεκαθάρισαν ότι παραμένουν στο κόμμα.

Διαβάστε ακόμα: Live - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - "Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στον Κασσελάκη" λέει ο Τεμπονέρας

Νωρίτερα σήμερα, ο Στέφανος Τζουμάκας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καταθέτοντας δια ζώσης πολυσέλιδη δήλωση στην Κεντρική Επιτροπή. Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Τζουμάκας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τέσσερα στελέχη που έχουν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας προς διαγραφή.

Και λίγο μετά τις 16:00, το απόγευμα της Κυριακής (12/11), η «Ομπρέλα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου ανακοίνωσε και επίσημα την απόχώρηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι τροπολογίες «φρένο» των «προεδρικών»

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της ΠΓ Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, κατάθεσαν στην Κεντρική Επιτροπή δυο τροπολογίες-προσθήκες για το σχέδιο πολιτικής απόφασης Συγκεκριμένα ζητούν να αναφέρονται στο κείμενο οι δύο εξής θέσεις:

«1. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, αναπαράγουν και εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος.

  1. Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων, για τα οποία υπάρχουν ρητές προβλέψεις και όργανα στο καταστατικό, δεν μπορούν να πραγματοποιούνται».

ΣΥΡΙΖΑ: Η αποχώρηση Τζουμάκα

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανακοίνωσε ο Στέφανος Τζουμάκας, καταθέτοντας δια ζώσης πολυσέλιδη δήλωση αποχώρησης του στην Κεντρική Επιτροπή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακέφαλο σώμα και δεν έχει ηγεσία μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και πηγαίνει συνέχεια από πολιτική ήττα σε πολιτική ήττα και μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχει κλείσει ο πολιτικός του κύκλος» είπε ο Στέφανος Τζουμάκας. Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ανέφερε: «Με αυτή την ομάδα υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας για την χώρα, υπάρχει θέμα δημοκρατίας και συντάγματος, υπάρχει θέμα κοινωνίας και θέμα συνολικότερο που αφορά την πολιτική και την δημοκρατία».

Διαβάστε ακόμα: Συνεδρίαση ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Βαρύ κλίμα με… χαμόγελα - Τα φωτογραφικά “κλικ” από τις σημερινές εργασίες

Συνεδρίαση ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Σε υψηλούς τόνους και η 2η μέρα

Η ατμόσφαιρα παραμένει «ηλεκτρισμένη» και κατά την δεύτερη – και τελευταία – ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό αποτυπώνεται στις τοποθετήσεις των κ.κ. Θανάση Θεοχαρόπουλου και Γιάννη Ραγκούση.

Ιδιαίτερα επικριτικός κατά του Στέφανου Κασσελάκη για μια σειρά θεμάτων εμφανίστηκε ο Γιάννης Ραγκούσης στην ομιλία του. «Η εξίσωση των ευθυνών της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ για τη χρεοκοπία, είναι ανιστόρητη», ανέφερε ο Ραγκούσης ενώ καταλήγοντας εξέφρασε την ευχή «να μην παραδώσει έναν μονοψήφιο και νεκρό πολιτικά ΣΥΡΙΖΑ».

«Η ομιλία του Προέδρου ήταν σε λάθος κατεύθυνση χθες, δεν ήταν στην κατεύθυνση σύνθεσης. Με εκφράσεις τύπου πέμπτη φάλαγγα δεν γίνεται να προχωρήσουμε μπροστά», τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στην ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη. «Ο στόχος μας οφείλει να είναι η διεύρυνση, η συσπείρωση και όχι η συρρίκνωση. Όχι το πως θα φύγουν κάποιοι αλλά το πως θα έρθουν πολλοί και θα μεγαλώσουμε. Η ενότητα και όχι η συρρίκνωση» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.